“De ce Acolada? Pentru că le știam portofoliul și asta m-a făcut să am încredere că îmi pot furniza ceea ce căutam.”

Haideți să vedem, împreună, pe parcursul articolului de mai jos, care a fost contribuția adusă de designeri la amenajarea acestui apartament, așa cum ne va împărtăși chiar proprietara lui.

1. Ai apelat, de curând, la serviciile echipei Acolada. Ce te-a făcut să iei decizia asta?

Abia am terminat curățenia și ne-am mutat, deci, da, foarte recent am apelat la Acolada. Am avut de renovat și amenajat un apartament de trei camere, în care acum locuim patru persoane, prin urmare, mă interesa să fie făcut atât funcțional, cât și estetic. Mai mult chiar, trebuia să mă reprezinte nu doar pe mine, ci și pe ceilalți membri ai familiei, într-o reușită combinație dintre “util” și “frumos”, așa cum aceste noțiuni sunt înțelese de fiecare dintre noi. De ce Acolada? Pentru că le știam portofoliul și asta m-a făcut să am încredere că îmi pot furniza ceea ce căutam.

2. Care a fost cel mai important lucru de care ai “scăpat” lucrând cu o firmă de design interior?

Nu pot numi doar unul. Toate cele mai jos menționate au fost extrem de importante pentru mine: timpul economisit, planificarea banilor investiți, măsurătorile efectuate de ei, pe care eu singură nu le-aș fi putut face, toată alergătura de care m-au scutit prin recomandările făcute, eliminând astfel o mulțime de drumuri la magazinele de profil pentru a vedea ce materiale de finisaj există acum pe piață, pentru a compara prețurile și pentru a da comenzile finale, ca să nu mai vorbesc că am obținut, prin intermediul lor, și discounturi la firmele partenere. De toate am scăpat, apelând la acest timp de consultanță de design și proiectare specializată pentru realizarea renovării apartamentului meu.

3. Simți că ai luat decizii mai bune sfătuindu-te cu designerii? La ce capitol ai primit cel mai mare ajutor pe parcursul proiectului?

Clar, mi-au înțeles stilul rapid prin întrebările formulate exact pentru a afla ceea ce îmi doream să obțin prin acest parteneriat sau, mai bine zis, prin încredințarea spațiului meu personal unei echipe de arhitecți și designeri, care au cunoștințele și educația necesare pentru a crea acel spațiu care să ne definească cu adevărat. Astfel, toate recomandările lor s-au pliat perfect pe ceea ceea aveam deja conturat, ca proiect, în viziunea mea. Amenajarea a ieșit peste așteptări, mult mai bine decât mi-am închipuit, în condițiile în care știam de la început că trei camere la patru persoane nu va fi simplu de mobilat și utilat.

4. Care crezi că a fost contribuția cea mai importantă adusă de designeri locuinței tale?

Deși fiecare cameră are farmecul ei aparte, existând o notă individuală adusă fiecărui spațiu după preferințele celui care-l folosește, amenajarea tuturor încăperilor s-a realizat în mod echilibrat și unitar, pentru a se crea un câmp vizual armonios. În fiecare zonă există cel puțin un element care se regăsește și în celelalte, iar paleta cromatică principală este aceeași în tot apartamentul, fiind dominată de culori calde, pastelate, ceea ce îi conferă luminozitate și impresia de marire a spațiului.

5. Ai recomanda unor tineri, care abia și-au achiziționat o locuință, să se folosească de experiența și creativitatea unui designer, în loc să se aventureze singuri în procesul amenajării casei lor?

Cu siguranță le-aș recomanda Acolada, pentru pasiunea, profesionalismul, viziunea, rapiditatea, implicarea și promptitudinea de care au dat dovadă pe tot parcursul implementării proiectului. Mi-a plăcut faptul că toți designerii care au lucrat la amenajarea apartamentului au ținut cont de dorințele clientului (în cazul nostru, patru), punându-și totodată amprenta pentru a crea acel spațiu numit “acasă”, spațiu în care cu toții ne retragem la finalul zilei și care am vrea să ne definească, ca familie.

Corina C., beneficiară a amenajării unui apartament de 3 camere situat în zona centrală a Iașului, proiect realizat în primăvara anului 2019


Call Now Button