Ajungem la un moment în viața noastră când ne simțim mulțumiți de cum decurg lucrurile, atât din punct de vedere personal, cât și și profesional, împliniți de parcursul copiilor noștrii, fericiți cu tot ce aduce fiecare nouă zi. Când sufletele noastre ajung să fie în armonie, vine timpul și pentru acele dorințe vechi, de care nu am mai reușit să ne facem timp, mereu având alte și alte priorități.
În această categorie intră și reamenajarea locuinței. Amânat de atâtea ori, visul de a avea o casă, așa cum tot vedem pe coperțile revistelor de design, a ajuns acum pe lista priorităților din viața noastră.

În articolul de astăzi, vă prezentăm povestea unei familii cu patru membri, care a solicitat ajutorul arhitecților Acolada pentru amenajarea locuinței mult visate. Pentru zona de zi, aceștia și-au dorit realizarea unui proiect cât mai aerisit, ordonat și omogen, cu un design modern și confortabil, care să îmbine cerințele funcționale cu preferințele lor estetice.

camera de zi

Spațiu comun pentru întreaga familie, livingul a fost gândit astfel încât pentru fiecare dintre ei să se aloce un loc pentru desfășurarea activităților zilnice sau a hobby-urilor proprii. Pasiunea tuturor pentru citit și colecția numeroasă de cărți și-a pus amprenta asupra amenajării prin alocarea unui spațiu de bibliotecă generos, cu multiple locuri de relaxare și lectură. Balansoarul, punct central în încăpere, este o piesă de mobilier dragă familiei, pe care am integrat-o în ansamblul zonei de zi, la fel ca și pianina tinerei domnișoare pasionate de muzică.

zona de zi

birou in living

pian in living

Lectura, muzica, serile de film, activități care adună întreaga familie împreună, nu aveau cum să nu fie completate cu un șemineu, prin care serile geroase de iarnă să devină punctul de atracție al anului. Cu ajutorul acestui element masiv și singular din încăpere, arhitecții Acolada au reușit separarea zonelor de zi, în spațiul destinat relaxării, meselor în familie sau activităților comune și zona de birou, mai retrasă, pentru asigurarea intimității și confortului necesar lucrului individual.

semineu in living

living cu loc de luat masa

Beneficiarii au fost foarte deschiși la propunerile noastre referitor la elementele decorative, care să completeze designul livingului. Pereții separatori realizați din profile traforate, includerea lichenilor stabilizați în finisarea și decorarea pereților, dar și a mobilierului, folosirea plantelor în întreaga încăpere, pentru un plus de vitalitate și energie, îmbinarea unor materiale cu texturi și cromatică diferite, dar complementare, toate aceste detalii concură la obținerea unui ambient general elegant prin simplitate și bun gust.

perete separator

Paleta cromatică pentru care s-a optat este dominată de nuanțe naturale și neutre (alb, gri, bej), înviorate prin folosirea câtorva pete de culoare: albastru marin, prin canapeaua generoasă, ideală pentru serile de film sau momentele de relaxare din weekend, nuanțe de maro coniachiu, aduse prin decorațiuni și piese de mic mobilier (boxe, balansoar, lemne de foc etc.), sau tonuri variate de bej, din cromatica abstractă a covorului, condimentate cu verdele plantelor stabilizate sau naturale, presărate peste tot, în living. Senzația pe care ne-o lasă în suflete acest interior este, invariabil, una de relaxare și tihnă, asemeni zilelor însorite de vacanță, când nimic nu ne poate perturba liniștea interioară.

canapea albastra

Ascultând cu atenție dorințele beneficiarilor, designerii noștri au reușit să transpună în realitate visul acestei frumoase familii, astfel încât să se regăsească în el atât pasiunile comune, cât și preferințele individuale ale fiecăruia dintre ei. Dacă vă gândiți să dați viață unei dorințe mai vechi, acel proiect pe care îl tot amânați, pus mereu în așteptare din variate motive, vă așteptăm nerăbdători să ne povestiți despre el. Totul începe cu un vis, continuă ca o poveste și se finalizează într-o frumoasă realitate. Haideți să construim împreună povești de neuitat! 😉

 

 


Call Now Button