Restaurantul, în general, este spațiul fizic în care se îmbină în mod armonios designul încăperilor, aranjamentul meselor, aromele din farfurii cu mirosurile îmbietoare, muzica din surdină și amabilitatea personalului, creând pentru client o atmosferă de poveste, pentru minte, trup și suflet, deopotrivă.

“Torro El Comandante”, între clasic și contemporan

Un restaurant cu un nume atât de impunător, “Torro El Comandante”, și cu un simbol pe măsură, un cap de taur stilizat, situat într-un imobil clasic, cu aer boem, înseamnă o provocare pentru alegerea liniei de design care să facă legătura între fermitatea numelui și delicatețea locației.

tablou torro

Astfel, am împletit detaliile celor două elemente majore ale conceptului, logo și sediu, aducându-le vizual în interiorul creat. Albul elegant al casei se regăsește în albul pieselor de mobilier, al căror design simplu și elegant contribuie la armonizarea întregului. Arhitectura clasică a imobilului a fost păstrată atât la interior, cât și la exterior, prin toate elementele decorative de pe tavane, ancadramentele ușilor și ale ferestrelor sau corpurile de iluminat, într-o reintepretare contemporană. Nota modernă a amenajării a fost adusă la nivelul pardoselilor, optându-se pentru crearea unui joc dinamic de plăci ceramice de formă hexagonală îmbinate cu parchetul laminat. În anumite zone, pe hol sau în băi, din motive practice și de igienă, hexagoanele urcă și pe pereți, continuând același joc de pe pardoseli.

Un concept culinar creat în jurul preparatelor din carne de vită nu poate duce decât la un concept vizual care scoate în evidență figura centrală, taurul Torro.

 

design interior restaurant

Cromatica generală a amenajării se bazează pe nuanțe deschise de bej și gri, regăsite în culoarea varurilor și a tencuielii decorative alese pentru pereți și tavane, precum și în nuanțele draperiilor sau ale fețelor de masă, în contrast cu albul mobilierului și al profilelor decorative de pe pereți. Neutralitatea cromatică a cadrului general are rolul de a crea spațiul potrivit punerii în lumină a figurii centrale a amenajării – “Torro El Comandante”. Specificul restaurantului este prepararea fripturii de vită, astfel încât întregul concept a fost creat în jurul unui “taur”. Plecând de la roșul taurului stilizat din logo, decorarea interiorului a fost pigmentată cu detalii și accente de culoare roșie, regăsite în tablouri, perne decorative, elemente de veselă sau șervete de masă.

Întreg ansamblul creat vine în sprijinul clienților săi prin desăvârșirea unei experiențe culinare de excepție. “Mâncarea se mănâncă prima oară cu ochii…”

 

design horeca


Call Now Button