Dormitorul principal sau matrimonial, cum este cunoscut de mulți dintre noi, reprezintă oaza de liniște și relaxare de care avem nevoie la finalul unei zile solicitante. Dormitorul ar trebui să fie locul cel mai liniștit și confortabil din locuința noastră, în care să ne încărcăm cu energie pentru ziua care urmează, fie că ne odihnim, citim, navigăm pe internet sau ne delectăm cu un film.

dormitorPentru majoritatea locuințelor din prezent, dormitoarele matrimoniale nu sunt, din păcate, atât de generoase pe cât ar fi necesar pentru a obține minimul de confort la care visăm cu toții. Un dormitor spațios ar avea nevoie de o suprafață minimă de 20 m.p., destul de mult peste cei 12-15 m.p. existenți în cazul multor apartamente. Această stare de lucruri face ca experiența, creativitatea și simțul practic al unui designer să facă diferența în ceea ce privește rezultatul obținut după amenajarea unei astfel de camere. Indiferent de spațiul existent, cu ajutor de specialitate se poate realiza un proiect reușit, chiar și într-o încăpere de dimensiuni reduse.

dormitorIndiferent de tipul locuinței, apartament sau casă, este recomandat ca dormitoarele să fie cât mai retrase față de zona de zi, atât ca și nivel de intimitate, cât și pentru a asigura mai multă liniște sau pentru buna menținere a curățeniei. De asemenea, este de preferat ca dormitorul matrimonial sau zona de noapte să aibă alocate baie proprie, diferită de cea din zona de zi, unde este suficient și un simplu grup sanitar pentru musafiri.

dormitor femininÎn ceea ce privește mobilarea, mai ales în cazul apartamentelor de dimensiuni reduse, ideal ar fi ca dressingul să poată fi creat fie într-o debara, apropiată ca poziție, fie chiar pe unul dintre pereții holului de acces în dormitorul matrimonial. Astfel, s-ar obține o aerisire a încăperii, prin eliminarea dulapului de haine, și posibilitatea reorganizării spațiului prin repoziționarea patului, optarea pentru o masă de toaletă sau amenajarea unei mici zone de relaxare și citit. Ca și recomandare generală, mobilarea oricărei încăperi, în funcție de suprafața ei, se face alegând mai întâi piesele principale, fără de care nu se poate utiliza acea cameră conform destinației ei, abia apoi urmând a se decide și celelalte componente ale amenajării.

dormitorPatul este, cu siguranță, cea mai importantă și mai masivă piesă de mobilier dintr-un dormitor, elementul central al amenajării, cu puternic impact la nivel vizual și estetic.

Paleta de culori care îți va decora dormitorul trebuie aleasă cu multă grijă, luând în calcul inclusiv efectul lor psihologic, nu doar preferințele personale pentru o anumită culoare. Dormitorul este o încăpere care trebuie zugrăvită în culori calde și odihnitoare, nuanțele neutre fiind cele mai recomandate.

dormitor


Call Now Button