Femeile sunt înnebunite după cumpărături. Cel puțin așa se vorbește printre bărbați. Dar nici măcar ele nu agreează shoppingul, când e vorba de gresie, faianță, parchet sau tapet. Bărbații, nici atât.

Nu știu câți dintre voi n-au avut ocazia, deja, să participe direct sau indirect la următoarea scenetă demnă, de multe ori, de a fi jucată chiar pe scena Teatrului Național. Se dă la o parte cortina grea de catifea vișinie. Decorul recreează atmosfera unui magazin de bricolage, cu zone de expunere pentru gresie, faianță și parchet, obiecte sanitare și accesorii. Dintre rândurile de expozoare își fac apariția un el și o ea, amândoi cu o figură amețită și împrăștiată.

“— Zi și tu ceva, dragă! sparge tăcerea doamna, vizibil enervată de lipsa de implicare a soțului.

— Salut! încearcă un zâmbet chinuit, cu speranța destinderii atmosferei.”

Da’ de unde destindere? Zici că i-a apăsat butonul greșit. Pentru că-n secunda următoare se declanșează un taifun verbal.

“— Normal. De ce mai aștept de la tine să fii și tu, măcar o singură dată serios, implicat și să-ți pese de bunăstarea familiei noastre? Mereu, doar eu trebuie să fac tot, să iau singură toate deciziile, ca la final tot tu să ai comentarii că nu-ți place, că nu e bine, că fac doar cum vreau eu. Poftim! Acum ai ocazia să alegi tu! Uite câtă gresie și faianță ai în fața ta! Zi! Pe care o cumpărăm?”

Nici dacă-l lovea cu ceva-n moalele capului nu putea avea o figura mai disperată decât acum. Ce să aleagă? Sunt zeci de modele de gresie și alte zeci de faianță. Prea asemănătoare sau foarte diferite, de parcă niciuna nu merge cu cealaltă. Dumnezeule! Cu ce-a greșit el să treacă prin corvoada asta?

Scena de mai sus poate fi rescrisă într-o cu totul altă atmosferă, cu alte dialoguri, între un el sau o ea (pentru că, de data aceasta, nu mai este nevoie de amândoi) și designerul care se ocupă de amenajarea lor, conform unui proiect la care au lucrat anterior. Personajele de acum sunt calme, relaxate și zâmbitoare, pentru că, de data aceasta, se știe exact ce se caută, ca și culoare, dimensiune, material sau preț. Este doar o chestiune de deplasare în magazinele de specialitate pentru achiziționarea materialelor necesare.

Recunoașteți și această imagine în realitate? Dacă nu, vă invităm să fiți primii care jucați în rolul clientului mulțumit, fericit chiar, văzându-și visul transformându-se în realitate, prinzând contur cu fiecare nou lucru achiziționat pentru căsuța lui.

doi indragostiti

 

 

 

 


Call Now Button