Majoritatea femeilor își aleg ținutele de birou în funcție de vreme sau de starea de spirit din acea zi. Eu, însă, îmi aleg hainele în funcție de locul în care trebuie să fac măsurători sau să supervizez implementarea diferitelor etape ale proiectului. Chiar dacă afară e o zi superbă și aș vrea să încalț sandalele preferate, asortate perfect cu rochița nouă ce se cere purtată, eu trebuie să ridic din umeri, să deschid celălalt dulap și să arunc pe mine o pereche de blugi, un tricou și o pereche de teniși. “Astăzi mergem la măsurători!” În meseria de designer sau arhitect trebuie să fii pregătită pentru vizite în locații pline de var, ciment, nisip, unde ești nevoită să urci pe schele sau să treci peste obstacole diverse.

Ca orice femeie descurcareață și sătulă de pantaloni și încălțări sport în zilele de vară, mi-am reamenajat biroul unde lucrez și am eliberat un dulap, pe care l-am dotat cu echipament de lucru corespunzător: teniși, câteva perechi de șosete, un pulover mai vechi, ghetele de gumă pentru zilele cu ploaie și noroi, cremă de mâini, șervețele umede și uscate.

Deși iubitul meu m-a întrebat ironic dacă mă mut la serviciu, zilele mele au devenit mult mai ușoare. Dacă apare acum o vizită neprogramată pe vreun șantier, pot foarte repede înlocui pantofii cu teniși și, astfel, totul e ok.

Îmi amintesc de mult așteptata aniversare a firmei unde lucram. Era o frumoasă zi de primăvară și toată lumea îmbrăcată la patru ace. Eu mi-am ales o rochie ce mergea perfect cu dress-code-ul evenimentului, pantofii aceia în care rezist maxim trei-patru ore, părul aranjat, machiajul aplicat cu răbdare…O zi excelentă la birou, cu fesitivăți și lume bine dispusă.

Pentru mine, însă, ziua nu s-a încheiat cu șampanie. Având un client ce stătea cam rău cu disponibilitatea de timp, nu am avut cum să amân o măsurătoare la sfârșitul acelei zile. Așa că m-am retras discret, am consultat conținutul dulapului despre care vă povesteam, mi-am luat ustensilele și am plecat. Ca de obicei, nu știam în ce stare este locația, așa că am fost plăcut surprinsă să găsesc o casă locuită și curată. Surprinși au fost și proprietarii când au deschis ușa și au văzut felul în care eram îmbrăcată, cu rochie foarte elegantă și cu teniși în picioare. Le-am explicat amuzată situația, însă deliciul a venit odată cu momentul în care m-am descălțat și m-am admirat în oglinda lor de la intrare. “Ce bine merge rochia asta cu ciorapi negri și cu șosete portocalii!…”

Până și eu cred că, în această situație, i-ar fi fost mai ușor unui bărbat, dar nu cred că s-ar fi descurcat cu atâta grație ca o femeie…


Call Now Button