Mirosul de lemn ars, căldura jarului încins sau sunetul buturugilor care trosnesc sunt atuuri de neegalat în iernile geroase, în favoarea șemineelor clasice, pe lemn. Atmosfera creată și designul spectaculos cu care îmbogățesc orice spațiu, dincolo de confortul termic pe care îl oferă, fac din șemineele pe lemne puncte centrale de atracție pentru întreaga familie sau musafiri.

livingConstruirea unui astfel de ansamblu nu este însă chiar foarte facilă, necesitând consultarea unor specialiști în materie de focare și coșuri de fum, pentru a fi siguri că exploatarea ulterioară a șemineului se va face în condiții de maximă siguranță. Implicit, și costurile aferente vor fi destul de importante, ele putând varia în funcție de prețul individual el fiecărui element component al ansamblului: focar, coș, materiale termoizolante, structură, îmbrăcăminte, finisaje exterioare, tubulaturi, motor pentru dispersarea aerului cald și alte produse conexe, necesare asamblării și bunei funcționări a șemineului.

semineu romanticUn alt inconvenient ar fi imposibilitatea amplasării lui în orice loc ne dorim, fiind constrânși de anumite restricții tehnice legat de scoaterea coșului de fum pe acoperiș, traversarea plăcilor de beton dintre etaje, atenția la grinzi, instalații sanitare și electrice sau dimensiunile de gabarit prea mari pentru unele spații.

Pentru situațiile în care construirea unui astfel de șemineu este ori imposibilă la un anumit moment, ori cu prea multe compromisuri și costuri ridicate, există ca variantă alternativă șemineele electrice. Mai ușor de montat, fără atât de multe restricții tehnice ca în cazul focarelor clasice și cu costuri relativ mai mici, ele reușesc să acopere nevoile de design pentru obținerea unui anumit efect estetic dorit de beneficiar, dar și pe cele practice, ca sursă alternativă de căldură. Comparabile pieselor de mobilier, ele pot fi amplasate aproape oriunde, în încăpere, fiind soluția perfectă pentru apartamente sau case deja finalizate.

design interior clasicPe lemne sau electric, șemineul este una dintre cele mai îndrăgite investiții din casa noastră, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, când căldura jucăușă a flăcărilor adună întreaga familie în jurul lui. Măcar și pentru aceste momente, alegerea unui șemineu este pe deplin justificată.

 

semineu


Call Now Button