Arareori deschid televizorul și-l las să meargă fără să-i dau prea multă atenție. De data asta, până când m-a zgâriat pe creier o reclamă. Nu pot spune că am privit-o, doar am ascultat, și abia pe la final am ridicat un ochi s-o văd pe duduia care se sfătuiește cu… Ați ghicit! Cu un “Dorel”!
Ce a vrut să ne transmită oare? O casă frumoasă, spațioasă, o familie nonconformistă, care și-a dat seama că, pe lângă toate culorile pe care le avea deja în casă. îi mai lipsea un pic de turcoise pe un perete. Deci, oamenii care au case mari vor sa iasă din tipare și să își vopsească pereții cu acel tip de var. Nimic greșit până acum! Dar, în loc să se consulte cu soțul ei, ea se sfătuiește cu “Dorel”. Măcar de-ar fi chemat o prietenă, poate ar fi avut păreri mai avizate. Nu mai vorbesc de un specialist: un arhitect sau un decorator de interioare…

Din păcate, nu e doar în reclame așa. Din nefericire, “Dorel” chiar dă sfaturi neavizate, crezând că anii de facultate pe care îi parcurge un designer sau un arhitect pot fi înlocuiți de experiența lui la aplicarea varurilor, tapetului, montarea faianței sau a parchetului. Așa cum arhitectul nu este chemat la tencuit pereții sau la montat profile de gips-carton, nici meșterul nu ar trebui să-și depășească specializările și să creadă că un proiect de design interior armonios și unitar se realizează doar cu paletarul de var.

Așa cum nu poți renunța la echipele de finisori specializați în diferite operațiuni, tot așa nu poți trece peste etapa de concept și proiectare pentru spațiul pe care vrei să-l amenajezi, care nu poate fi realizată decât cu un specialist în acest domeniu. Chiar dacă foarte mulți dintre noi vrem să facem cât mai multă economie atunci când ne renovăm locuința, nici într-un caz renuntând la aceste servicii personalizate de design interior și managemant de proiect nu va fi o economie. Ci, din contră, te va costa mai mult.
Prețurile proiectelor de design interior nu sunt atât de exclusiviste precum crezi! Pachetele de servicii sunt variate și se pot adapta în funcție de bugetul fiecăruia. Chiar dacă nu vei opta pentru cel mai complet pachet de servicii, care să includă pe lângă proiectul de amenajare interioară și managementul implementării acestui proiect, cu urmărire de șantier și încadrare în buget, oricât de puțin va interveni un designer va face diferența. Atât din punct de vedere al designului, cât și în ceea ce privește claritatea pe care ți-o aduce un specialist în acest domeniu.

Sfatul nostru? Întreabă, consultă, discută și așa nu vei mai avea nevoie de “Dorel”, decât pentru acele operațiuni la care el este, cu adevărat, specialistul! Iar pentru design, alege tot un specialist!


Call Now Button