Scopul principal al designului interior este de a crea stări de bine tuturor celor care intră în contact cu amenjările respective. Fie că locuim zi de zi în aceste interioare, fie că suntem doar clienți ocazionali și ne bucurăm pentru scurt timp de creativitatea și simțul artistic al unui designer, cu toții apreciem frumusețea și armonia unui spațiu. Chiar dacă nu suntem conștienți de ce anume ne face să ne simțim bine într-un loc și nu știm ce determină alegerile noastre când vine vorba de spații, încăperi sau diferite locații, în ansamblul lor, la nivel subtil există mai multe elemente care își aduc contribuția, în acest sens.

decorațiuni pentru locuințăUnul dintre factorii cu mare impact emoțional asupra noastră, care ne influențează starea și, implicit, deciziile ulterioare, este efectul pe care îl crează plantele în cadrul amenajărilor interioare. Oricât de serioși sau supărați am fi, florile ne fac să ne descrețim frunțile și să ne umplem sufletele de bucurie. Acasă sau la birou, în interioare clasice sau foarte moderne, pentru spații însorite sau mai umbroase, cu flori sau doar prin aspectul frunzișului, plantele de interior sunt adevărate obiecte de decor, singure sau în ansambluri realizate împreună cu alte decorațiuni (lumânări, vaze, oglinzi, cutii etc.).

masă cu plante în interiorul casei

decorațiuni pentru locuință

plante de interiorplante de interiorÎn funcție de condițiile de mediu dintr-o încăpere, de expunerea ei la lumină naturală, de gradul de umiditate și nivelul de temperatură constantă, alegem plante de interior care să se simtă la ele acasă, în spațiul nostru. Încercarea de a aclimatiza anumite plante, pe care ni le dorim din punct de vedere estic, ignorând condițiile reale ale încăperilor, se va finaliza cu tristețe, sentimente de frustare sau chiar nervi, deoarece plantele sunt organisme vii, de ale căror cerințe și nevoi trebuie să ținem seama. Este recomandat să ne informăm, întotdeauna înainte de a le cumpăra, despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească încăperea în care le vom expune. Și, așa, ne vom bucura de ele, ani în șir.

Atunci când nu vrem prea multe bătăi de cap legat de întreținerea lor sau spațiul nu beneficiază de lumină naturală, este recomandat să apelăm la diferite soluții alternative, cum ar fi folosirea în amenajare a plantelor stabilizate sau chiar a celor artificiale, realizate din materiale cât mai asemănătoare cu plantele naturale.

plante stabilizate pentru interior

plante de interior la birou Pentru a pune cât mai mult în valoare frumusețea delicată a plantelor decorative, este indicat să alegem cu atenție vasele în care le vom planta, în armonie cu celelalte elemente de design interior din spațiul în care vor fi expuse, fără a neglija, însă, și nevoile de îngrijire ale acestora. Expunerea lor poate fi făcută în cele mai creative moduri, direct pe pardoseală, pe pervazul de la ferestre, etajere și console sau chiar pe pereți.
Nu uitați! Designul înseamnă atenție la detalii!

plante suspendate

amenajare birou

 

 


Call Now Button