Libertate, miscare, sanatate, oxigen. “caramizile” de la baza unui concept de sala de fitness nonconformist

Cu toții trăim într-o lume în care nu mai avem timp de exerciții fizice în natură, nu mai reușim să găsim momentul potrivit unei excursii la munte sau, măcar, a unei plimbări prin parc. Astfel, inițiatorii acestui concept, împreună cu arhitecții și designerii din echipa noastră, au adus natura, verdele și oxigenul în interiorul spațiului destinat exercițiilor fizice și mișcării coordonate de antrenori.

Amenajarea acestei săli de fitness a plecat de la îmbinarea mai multor cerințe funcționale, estetice și de timp. S-a dorit realizarea și implementarea proiectului într-o perioadă de timp foarte scurtă, propunerea unor soluții tehnice care să rezolve problemele funcționale existente și de compartimentare a spațiilor interioare cu roluri diferite, toate acestea fără a exclude conceptul de design inițial, “un spațiu verde”, sănătos și plin de energie.

Dincolo de rolul estetic, pereții acoperiți de vegetație au și funcție practică, de separator între spațiul destinat primirii clienților și sala de antrenamente, vestiare, etc. Astfel, structurile fixe, masive și costisitoare din gips carton au fost înlocuite cu structuri metalice, versatile, ușor de demontat și repoziționat, transparente privirii, lăsând spațiile să comunice între ele într-o manieră discretă și prietenoasă. Întregul ambient interior este unul vesel, dinamic, în permanentă mișcare și transformare, de la activitățile zilnice care se desfășoară acolo, până la vegetația care, cu fiecare zi, crește și își găsește locul, dezvoltându-se după firescul firii.