Fațada casei – elementul care imprimă personalitate locuinței

Considerat a fi cartea de vizită a oricărei construcții, aspectul exterior al fațadelor este la fel de important ca și designul spațiilor interioare.

Achiziționând o casă nefinalizată, al cărei proiect inițial era realizat în stil clasic, beneficiarii au solicitat echipei Acolada o transformare radicală a configurației generale a construcției, dorindu-și o locuință modernă, în stil minimalist de inspirație scandinavă, în care să fie integrate armonios cât mai multe elemente naturale.

Structurile decorative din lemn, utilizate atât pe fațadă, cât și la nivelul teraselor, ardezia aleasă pentru placarea soclului și balustradele din sticlă securizată oferă construcției un aspect modern, dar natural, care ne trimite cu gândul la casele de vacanță din stațiunile montane.

proiect de amenajare casa

amenajare casa

Terasa – spațiul ideal de relaxare, confort și intimitate

Adevărate extensii ale spațiului interior, terasele devin atracția principală a casei în sezonul cald. Fiind considerate spațiul ideal pentru relaxare și odihnă pe timpul zilei, care seara oferă intimitate întâlnirilor cu prietenii și familia, prezența teraselor în cadrul acestui proiect este generoasă, optându-se pentru realizarea a două zone separate ca funcțiuni și amplasare.

Terasa de la parter, accesibilă cu ușurință din exterior, are și rol practic de protecție a accesului către subsolul casei, fiind poziționată în apropierea zonei de zi, dar și a foișorului din grădină. Pentru un plus de intimitate, a fost creată terasa de la etaj, care deservește dormitoarele, protejându-le totodată vizual de expunerea către locuințele vecine.

Cadrul natural de care se bucură proprietatea a constituit un factor de decizie important în amenajarea teraselor, ca parte integrantă din ansamblul arhitectural creat, dorindu-se un mediu echilibrat fizic și psihic, în care arhitectura să fie conectată la natură.

terasa parter

terasa etaj

 

 

 

 

 


Call Now Button