Natura la ea acasă

Pentru renovarea acestui apartament, designerii Acolada au ales o abordare simplă și modernă, dar funcțională, astfel încât fiecare zonă să fie pusă individual în valoare.

Spațiile bine definite răspund cerințelor proprietarei prin îmbinarea nevoilor practice ale locuirii, cu preferințele cromatice și de stil. Pentru iubitorii ieșirilor în natură, viața agitată a orașului devine foarte obositoare, astfel încât amenajarea locuinței prin reinterpretarea anumitor peisaje poate fi un refugiu relaxant și revigorant.

Integrarea elementelor naturale, atât la nivel de textură și culoare, cât și ca obiecte decorative alese, a fost una dintre cerințele de bază ale amenajării. Transformarea balconului într-un adevărat colț de relaxare, aducerea vegetalului în interiorul locuinței prin plante naturale sau stabilizate, galbenul solar al pieselor de mic mobilier sau verdele putred de pădure, folosit la nivel de finisare a pereților, sunt parte dintre elementele care, împreună, concură la crearea unui interior cât mai aproape de natură.

living

living modern

living

 

 

Poiana însorită din mijlocul pădurii

Amenajarea zonei de zi ne trimite cu gândul la plimbările prin pădure, recreând estetic drumul care străbate prin desișul arborilor (camera de zi) până la poiana inundată de razele soarelui (bucătăria și locul de luat masa).

Această călătorie virtuală a putut fi realizată cu ajutorul elementelor cromatice sugestive pentru “peisajul” creat, dar și prin utilizarea luminii ca factor diferențiator între cele două zone, respectiv un living umbros de pădure deasă și o bucătărie însorită de luminiș vesel.

Mobilarea minimală a încăperilor, optându-se pentru piese de mobilier la comandă, care să răspundă cât mai eficient nevoilor de depozitare, permite crearea unei atmosfere interioare aerisite, care să poată pune în valoare designul și finisajele folosite. Bucătăria open-space cu locul de luat masa și holul de la intrare contribuie la sporirea confortului beneficiarei, prin obținerea unui spațiu versatil, comod și la îndemână.

hol

bucatarie

bucatarie

Apus de soare tomnatic

Dormitorul, spațiul somnului și odihnei, a fost gândit ca o încăpere relaxantă, într-o cromatică adecvată, care reușește să ne transpună în atmosfera tomnatică a unui apus de soare romantic. Nuanțele dulci-catifelate, notele feminine ale detaliilor decorative și eleganța subtilă a amenajării sunt trăsăturile definitorii ale acestei încăperi intime, destinate exclusiv proprietarei.

dormitor

dormitor matrimonial

dormitor

Valurile mării peste nisipul încins

Călătoria continuă cu un popas imaginar pe malul mării, scăldat de soarele fierbinte al zilelor de vară. Astfel sunt clipele petrecute pe balconul apartamentului, reinventat din spațiu de depozitare, într-o oază de liniște și relaxare urbană. Cromatica și textura materialelor folosite, accesoriile textile și vegetale, designul mobilierului și decorurile alese au rolul de a ne transpune cu ușurință în atmosfera vacanțelor estivale, uitând pentru câteva momente de agenda aglomerată și programul încărcat.

balcon

balcon

balcon

 

 

 


Call Now Button