Finisaje și texturi rustice în combinație cu dotări și elemente decorative moderne

Farmecul inedit al acestui spațiu de zi amenajat în stil rustic este obținut prin naturalețea decorului și utilitatea dată de fiecare colț din living.

Rustic nu înseamnă doar o abordare tradițională a elementelor naturale, ci și noutatea adusă prin reinterpretarea trăsăturilor de bază ale acestui stil de design interior, ajungându-se în final la o amenajare caldă și primitoare, dar mai ales adaptată vremurilor în care trăim.

Designul acestei camere de zi este o combinație de elemente rustice, cu note vintage și accente moderne. Stilul rustic se regăsește în special la nivel de finisaje – tavan integral din lemn, cu grinzi și bârne la vedere, pardoseli și tâmplărie din lemn, realizând un interior asemănător unei cabane montane. Notele vintage sunt surprinse în designul mobilierului ales pentru zona de luat masa, ducându-ne cu gândul la o casă de vacanță din zona rurală a Franței, iar accentele moderne sunt integrate prin mobilierul din zona de zi (canapele, măsuțe de cafea, barul și scaunele înalte de bar etc.), cu rol în unificarea ansamblului, legând elementele între ele într-un tot unitar, adaptat funcțiunilor și nevoilor contemporane.

salon rustic

living rustic

living rustic

canapea in living

Integrarea elementelor naturii într-un cadru funcțional contemporan

Punctul de interes al acestui living generos este centrul încăperii, unde troneză un șemineu rustic, cu focar deschis, care atrage fără îndoială toate privirile. Întreg spațiul a fost dispus, ca și funcțiuni, în jurul acestui element central, care delimitează zonele de interes: locul de luat masa, spațiul destinat relaxării și zona de bar.

Întreaga amenajare aduce natura la interior prin integrarea tuturor elementelor sale componente (lemn, apă, vegetal, foc, piatră și metal) în designul acestei camere de zi. Peretele de accent al încăperii este realizat printr-o combinație dintre vegetația stabilizată și căderea de apă cu recirculare, obținându-se o compoziție care ne trimite cu gândul la o cascadă în mijlocul pădurii.

living

living

semineu in living

 

 


Call Now Button