Un Game room, în care utilul și plăcutul au stat la baza conceptului său estetic

 

Copiii și adulții, deopotrivă, adoră să intre în lumea fantastică a personajelor de poveste, să dea frâu liber imaginației și să-și antreneze spiritul de aventură. În acest sens, spațiile special amenajate pentru desfășurarea acestor activități recreative sunt gândite astfel încât să creeze o atmosferă propice atât din punct de vedere tehnic, cât și ca ambient.

camera jocuri

spatiu jocuri

Calitatea imaginii din jocuri, precum și confortul vizual al utilizatorului, sunt influențate de intensitatea, culoarea și dispunerea luminii din fiecare încăpere, cromatica pereților și poziționarea calculatoarelor sau a televizoarelor. Din acest motiv s-a optat pentru nuanțe întunecate, pentru tavane și pereți, și iluminat ambiental indirect în culori albastru-verzui, odihnitoare pentru privire, fără a intra în conflict cu lumina monitoarelor.

 

design comercial spatiu jocuri video

spatiu intunecat jocuri video

Decoruri și decorațiuni sugestive, investiții mici cu maxim de efect

Pentru a crea o atmosferă plăcută, atractivă și cu un design în concordanță cu tematica locului de game room, designerul a gândit un pattern aplicat pe fundalul de culoare închisă, negru-cenușiu, inspirat din circuitele de motherboard, transpus într-o manieră modernă, cu linii curbe și contracurbe. Punerea în practică a fost posibilă cu ajutorul unui șablon repetitiv, la final creându-se impresia de circuite ale unui calculator gigant. Nuanța verde-albăstrui a vopselei fluorescente a fost special aleasă astfel încât să nu împovăreze vizual utilizatorul de calculator.

camera jocuri video

design spatiu comercial

Reciclarea, în interpretare dinamică, a componentelor de calculator

În amenajarea acestei săli de jocuri, calculatoarele vechi, scoase din uz, au devenit materie primă pentru crearea a diferite decorațiuni unicat. Plăci de bază, ventilatoare și alte componente de calculator, vopsite în alb și îmbinate după un design original, au fost expuse pe pereții generoși din zona de acces în spațiu și casa scării, introducând clienții în atmosfera jocurilor, încă de la intrare.

spatiu jocuri iasi

scara

 


Call Now Button