Mai rar întânite până acum, saloanele gen Barber Shop, destinate exclusiv îngrijirii și înfrumusețării masculine, încep să își facă apariția și în peisajul nostru urban. Cu tradiție de generații în alte țări, această meserie a fost adusă la nivel de artă, implicit aparatura și dotările necesare evoluând sub branduri și tehnologii de renume.

Amenajarea unui spațiu cu destinație comercială ridică întotdeauna o serie de problematici specifice, care impun o abordare diferită față de amenajările rezidențiale.

fereastra salon

Necesitatea unei echipe multidisciplinare, formate din designer, arhitect și manager de proiect, devine astfel o necesitate, pentru a păstra imaginea de ansamblu a eficientizării resurselor și transformării designului dintr-un instrument pur estetic, într-unul de marketing și vânzări.

Tradiție, inovație, modernism și eleganță masculină, acestea sunt elementele pe care le-am avut de armonizat și echilibrat pe parcursul proiectului.

Întreg conceptul de design interior a trebuit adaptat pentru a putea răspunde tuturor cerințelor și nevoilor estetice și funcționale, impuse atât de spațiu și de specificul activității, cât și de profilul și așteptările clientului țintă.

barber shop

design interior salon barbati

 

Fiind un salon destinat bărbaților, întreaga atmosferă a fost creată în spirit masculin.

 

Cromatica aleasă – gri, maro, negru, cât și specificul stilului retro, cu accente industriale, au concurat la realizarea acestui ambient simplu și elegant.

 

Mobilarea la comanda a permis obținerea unui funcțional dedicat nevoilor de spațiu pentru fiecare post de lucru în parte. S-a creat, totodată, și o zonă cu dublu rol, de așteptare și relaxare la cafea, dar și de oferire a unei minime intimități clienților aflați pe scaunul frizerului.

design interior salon

design interior salon iasi

 


Call Now Button