La poalele munților, o grădină modernă, cu multiple zone de interes

O casă de vacanță situată în zona montană, amplasată la baza versantului pentru a beneficia de întreg spectacolul naturii, este un adevărat colț de rai, loc de refugiu din aglomerația urbană și stresul cotidian.

Ori de câte ori simt nevoia unei infuzii de aer proaspăt, beneficiarii își încarcă bateriile cu optimism și bună dispoziție, retrăgându-se în grădina lor de la munte și bucurându-se de amenajarea realizată după cerințele și preferințele familiei.

amenajare curte

curte cu piscina

amenajare curte cu piscina

Linii șerpuite, curbe și diferențe de nivel – particularitățile amenajărilor în pantă

Curtea acestei case de weekend este punctul de atracție al proprietății, remarcându-se, în special, prin amenajarea terenului în pantă cu respectarea curbelor și diferențelor de nivel, fără a altera aspectul natural al versantului. Pentru obținerea unei amenajări funcționale a grădinii, arhitecții s-au folosit de zonele plane ale terenului pentru amplasarea punctelor de atracție dorite: loc de joacă pentru copii, foișor cu terasă acoperită, peluza, piscina și terasa pentru șezlonguri. Separarea celor două nivele ale curții este realizată prin păstrarea pantei existente, transformată vizual într-o alternanță de straturi vegetale înclinate și plane, un joc de diferențe de nivel și arbuști de talie pitică și medie. Se creează astfel o amenajare în echilibru, prin armonizarea liniilor curbe din proiect (spre exemplu, forma piscinei sau a pașilor de grădină), cu valurile unduite ale terenului și straturile șerpuite de vegetație.

gradina in panta

piscina exterioara

amenajare curte

 

 

 


Call Now Button