Fațadele, nota personală a locuinței

Dincolo de arhitectura unei construcții nu putem neglija aspectul fațadelor, care definesc și conturează stilul arhitectural în care este realizată. Cu atât mai mult atunci când este vorba de o fațadă impresionantă, care va atrage privirile trecătorilor.

Amplasarea de care se bucură proprietatea, într-un cartier rezidențial elegant și exclusivist, a constituit un factor de decizie important în abordarea aspectului său exterior, ca parte integrantă din ansamblul arhitectural creat, dorindu-se o integrare armonioasă cu vecinătatea.

 acolada-fatada-neoclasica-iasi-romania-arhitectura-proiectare-fatade-case

Fațade în stil neoclasic cu accente nobile și volumetrii romantice

 

Dorindu-și o casă în stil clasic cu note romantice și detalii boeme, familia beneficiară ne-a solicitat să realizăm designul exterior al fațadelor păstrând direcția arhitecturală și aducând anumite elemente de modernitate prin materialele utilizate.

Pentru încadrarea ideală în contextul urbanistic, clădirea se va armoniza cu ușurință cu proprietățile vecine prin simplitatea cromaticii alese (alb – gri) și a finisajelor utilizate. Efectul vizual final este acela de distincție și noblețe, obținut în mod discret, abia sesizat, prin eleganța modalității de îmbinare a materialelor moderne de fațadă, cu elementele decorative de inspirație clasică.

Profilele decorative de exterior, ardezia aleasă pentru placarea soclului, a stâlpilor centrali și a anumitor zone de accent de pe fațade, balustradele din fier forjat, decorurile tâmplăriei, toate aceste detalii de design conferă locuinței un aer rafinat, ce ne trimite la eleganța secolului trecut. Accesul în locuință, amplasat central, este protejat și marcat pe fațada principală prin intermediul coloanelor clasice, creând o volumetrie impozantă, cu aer nobiliar.

 acolada-fatada-neoclasica-iasi-romania-arhitectura-proiectare-fatade-case


Call Now Button