Optimizarea funcțională – soluția curților de dimensiuni reduse

Din ce în ce mai evidentă este, în ultima perioadă, tendința tinerelor familii de a opta pentru achiziționarea de case, în defavoarea apartamentelor.

Motivul este mai mult decât evident, liniștea și confortul oferit de locuitul la casă fiind completate de posibilitatea extinderii zonelor de activități și în exterior, în perioada sezonului cald.
Deși curtea beneficiarilor acestui proiect de amenajare exterioară nu este foarte generoasă, în urma analizei de funcțional s-a obținut o optimizare a organizării terenului disponibil, reușindu-se astfel satisfacerea tuturor cerințelor existente. Astfel, s-a optat pentru accesul auto direct în zona de parcare acoperită, o soluție prin care s-a câștigat mai mult spațiu pentru alei, gazon, arbuști decorativi și o terasă acoperită. Pentru armonizarea arhitecturii casei cu amenajarea exterioară, dar și pentru un plus de vegetație, împrejmuirea a preluat anumite elemente decorative și volumetrii de pe fațadă, în care au putut fi încorporate conifere de talie medie.

alee curte

amenajare curte

amenajare curte

Terasa acoperită – bucuria zilelor toride de vară

În locul clasicului foișor de grădină, în cadrul acestei amenajări s-a optat pentru o zonă de terasă acoperită, prevăzută cu bucătărie de vară cu grătar zidit și loc de luat masa. Astfel, s-a îndeplinit dorința beneficiarilor de a avea un spațiu bine delimitat, la umbră, pentru clipele de relaxare alături de prieteni și familie, fără a încărca vizual amenajarea cu o construcție închisă, destul de greoaie pentru curtea existentă.
Utilizând elemente arhitecturale minimaliste, acest design simplu și elegant reușește să ofere întregului ansamblu un aer aerisit și beneficiarilor bucuria de a avea în jurul casei acele funcțiuni la care au visat.

foisor

foisor

foisor


Call Now Button