Un spațiu neprietenos și întunecos sau o adevărată comoară plină de potențial? Depinde cine o privește!

Mansardele sunt adesea spații întunecoase și nu tocmai prietenoase, în care locuitorii unei case urcă arareori, pentru a depozita lucruri de care nu mai au nevoie. În acest proiect se poate vedea cum pot fi reconvertite, în mod practic, în spații în care copiii pot locui și-și pot desfășura activitatea de zi cu zi. Cu ajutorul creativității unui designer, oricine îi poate dărui copilului său un loc în care să se simtă confortabil, să-și consume energia și să-și dezvolte imaginația, mansarda fiind o adevărată comoară plină de potențial.

comoara din mansarda

Proiectul de amenajare a mansardei pe care v-o prezentăm a fost conceput pentru doi copii de vârstă școlară, singurele cerințe fiind să le creăm locuri diverse pentru joacă și relaxare, spații de depozitare și odihnă, dar și o zonă mai liniștită pentru studiu. În acest proiect am avut parte de libertate totală de creație, fiind chiar încurajați să ne depașim limitele și să creăm un spațiu dinamic, cât mai versatil, în care copiii de toate varstele să-și găsească locul.

comoara din mansarda loc de joaca copii

Prin compartimentare, toate nevoile pot fi acoperite în mod creativ și multifuncțional!

Locul de joacă este elementul central al încăperii, format dintr-o căsuță în miniatură, amplasată într-un spațiu generos destinat activităților creative, dotat cu diverse zone de depozitare. Înălțimea mansardei a permis realizarea unui semi-nivel, un spațiu plăcut, cu perne și pouf-uri, în care își pot invita prietenii la jocuri pe Playstation sau Xbox.
Zona de odihnă este reprezentată de cele două paturi poziționate în dreptul geamurilor, separate, pentru intimitate, prin elemente de mobilier. Canapeaua extensibilă, integrată în ansamblul mobilierului de depozitare, a fost gândită pentru părinți sau pentru micii musafiri care răman peste noapte.
Spațiul destinat studiului oferă intimitate și multă lumină naturală, fiind situat în apropierea zonei de odihnă, amândoi copiii având propriul birou și loc de depozitare aferent.

comoara din mansarda dormitor copii divan geam


Call Now Button