Locuință minimalistă unifamilială, cu parter și etaj, în suprafață utilă de 140 mp

Într-o societate foarte activă, în care timpul a devenit din ce în ce mai prețios, familiile tinere se orientează spre locuitul în orașe, pentru a beneficia de infrastructura urbană și proximitatea unităților de învățământ, clădirilor de birouri, a supermarketurilor sau a oricăror alte puncte de interes cotidian.

Fiind cunoscut prețul în creștere al terenului în astfel de zone de interes, precum și nivelul costurilor de construcție, pentru orice familie la început de drum optimizarea investițiilor înseamnă asigurarea unei vieți liniștite și fericite. Acesta este motivul pentru care prezentul proiect a fost realizat prin eficientizarea unui spațiu interior de doar 140 mp, fără a face, însă, compromisuri privind îndeplinirea nevoilor funcționale ale beneficiarilor (spații tehnice, de depozitare, loc de luat masa separat etc.).

Locuința a fost concepută pe două nivele, parter și etaj, dorindu-se menținerea, chiar și într-o suprafață economică, a standardelor contemporane de locuit, zona comună fiind complet delimitată de zona de odihnă individuală. Accesul în locuință, amplasat central, este semnalat pe fațada principală printr-o mică terasă retrasă în plan secundar, pentru a beneficia de protecție și confort în perioadele cu ploaie și ninsoare.

intrare casa

terasa casa

fatada spate

fatada casa

Spații optimizate, funcțional eficient, suprafețe vitrate generoase pentru o locuință modernă

Rezultat al analizei reale a activităților cotidiene în familiile contemporane și răspuns al cerințelor și nevoilor de locuit modern, compartimentarea interioară include atât spații tehnice, de depozitare sau zonă de spălătorie separată, cât și încăperi destinate petrecerii timpului comun cu familia și prietenii sau odihnei și studiului individual.

Funcționalul astfel realizat ne invită din vestibulul de la intrare în zona de zi de la parter, care înglobează spațiu de socializare și loc de luat masa interior, dar și exterior, pe terasa retrasă din spatele casei, bucătăria făcând strategic legătura între acestea. Etajul este compartimentat astfel încât să asigure confort și părinților și copilului, prin două dormitoare spațioase, cu dressing separat, baia comună fiind dotată cu spațiu dedicat pentru spălarea și uscarea hainelor sau lenjeriei.

Limitarea suprafeței interioare și compactarea tuturor funcțiunilor prezentate anterior, în doar 140 m.p., este suplimentată vizual prin suprafețe vitrate generoase, care oferă luminozitate habitatului, creând totodată și o puternică impresie de spațialitate, pentru un locuit cât mai fericit și confortabil.

plan parter locuinta

plan etaj locuinta

Arhitectură scandinavă și joc subtil de volume, în linii contemporane

Forma exterioară a construcției îmbracă ingenios interiorul, printr-un dinamic joc de planuri și suprafețe cu cromatică și modalități de finisare diferite. Locuința, deși optimizată, conferă tot confortul necesar, deschizându-se la exterior prin fațade mari, impozante, cu suprafețe vitrate înglobate armonios în volumetria susținută perfect de contrastul alb – negru, încălzit vizual de nuanțele calde ale placărilor din lemn.

fatada casa

proiect arhitectura acolda design

Vrei să-ți construiești o astfel de casă? Arhitecții Acolada Design îți pot pune la dispoziție proiectul complet! Lasă-ne un mesaj dacă dorești detalii!


Call Now Button