Casă contemporană, dispusă pe un singur nivel, în suprafața utilă de 119,1 m.p

Viața actuală, la care am fost nevoiți să ne adaptăm cu toții în ultima perioadă, a determinat dorința tot mai multor familii de a locui la casă, profitând astfel de avantajele unui spațiu mai generos, de libertatea de mișcare afară, în grădină, și de liniștea pe care natura ne-o oferă.

Munca remote, lipsa socializării și a timpului petrecut în interiorul locuințelor au fost motivele pentru care a crescut, din ce în ce mai mult, interesul pentru achiziționarea de case, în locul apartamentelor. Astfel, proiectul acestei locuințe unifamiliale, dispusă pe un singur nivel, devine o transpunere funcțională și estetică a dorințelor și nevoilor actuale, într-o construcție modernă, mică și compactă, cu influențe mediteraneene.

intrare casa

fatada casa

fatada casa

Locuință modernă, cu influențe mediteraneene – o oază de liniște și simplitate

Locuința a fost concepută pe un singur nivel, influențele stilului minimalist fiind vizibile la nivelul fațadelor, realizate doar în unghiuri drepte, fără linii curbe sau alte elemente decorative suplimentare.

Locuința a fost concepută pe un singur nivel, influențele stilului minimalist fiind vizibile la nivelul fațadelor, realizate doar în unghiuri drepte, fără linii curbe sau alte elemente decorative suplimentare. Singurele artificii estetice sunt obținute la nivel de volumetrie a fațadelor și finisare exterioară, optându-se pentru materiale naturale, în culori neutre.
Ferestrele de diferite dimensiuni sunt dispuse pe fiecare latură a casei în manieră minimalistă, realizându-se un joc dinamic nu doar cu impact estetic, ci și practic, asigurându-se astfel pătrunderea luminii în aproape orice colț al locuinței.
Casa este extrem de compactă, dorindu-se obținerea unui interior confortabil, într-o suprafață accesibilă financiar familiilor tinere (119,1 m.p.). Compusă din două dormitoare, dotate cu baie și dressing individuale, gândite fie pentru părinți și copil, fie pentru beneficiari și musafiri, locuința este structurată în două zone de interes, dispuse stânga-dreapta față de accesul în locuință. Zona de zi, formată în principal din încăperile destinate socializării în cadrul familiei (living, loc de luat masa și bucătărie), include și un spațiu tehnic, cu baie de serviciu, spălătorie, camera centralei și depozitare diversă, asigurându-le beneficiarilor un confort sporit în utilizare. Accesul în locuință se realizează central, fiind protejat prin elemente arhitecturale care încorporează vizual zona parcării, regăsindu-se totodată și în partea opusă a casei, pentru acoperirea terasei de la living.

plan randat pentru casa

terasa

terasa

terasa casa

Interior primitor și luminos, cu accente solare și marine

Modernismul arhitectural se regăsește și în conceptul de design interior, gândit pentru o familie tânără și dinamică, cu o viață activă. Amenajarea s-a dorit a fi una cât mai naturală și primitoare, fiind o sugestie simbolică, la nivel cromatic și de decorare, a interioarelor relaxate din vacanțele la mare.
Funcțional, zona de zi a acestei locuințe pe un singur nivel permite utilizarea spațiului în funcție de nevoie, fie independent pe încăperi (bucătăria, diningul și livingul putând fi complet separate), fie prin folosirea lor în mod cursiv (prin deschideri mai ample între spații), obținându-se un spațiu omogen vizual.

living modern

dinning room

dinning room

 

 

Pentru o mai mare versatilitate a proiectului, echipa noastră de arhitecți a realizat și o versiune acoperită cu șarpantă a acestui imobil, pe care o puteți analiza mai în detaliu în articolul “Cu sau fără acoperiş?”

casa cu acoperis


Call Now Button