Locuință clasică unifamilială, dispusă pe parter și etaj, cu garaj anexat, în suprafață utilă totală de 190 mp.

Un teren cu formă și dimensiuni echilibrate, o familie cu patru membri și o locuință confortabilă, cu spații comune generoase, destinate relaxării și petrecerii timpului liber împreună cu prietenii.

Proiectul realizat devine, astfel, o transpunere funcțională și estetică a dorințelor și nevoilor reale ale beneficiarilor, într-o interpretare arhitecturală contemporană a stilului clasic. Locuința a fost concepută pe două nivele, cu acces de pe casa scării pe terasa comună de deasupra garajului și cu deschidere din zona de zi spre grădina din spatele casei.

Accesul în locuință, amplasat central, este protejat și semnalat pe fațada principală printr-o volumetrie clasică cu elemente decorative de inspirație modernă, aflate într-o simetrie imperfectă, în reinterpretarea stilului tradițional. Pentru un plus de confort, în special în sezonul rece, și spațiu de depozitare suplimentar, volumului principal i-a fost anexat un garaj închis, care preia și rolul de intrare secundară a casei.

fatada principalasa casa

fatada laterala

fatada

fatada spate

Echilibru funcțional prin compartimentarea clasică a spațiului interior

În orice familie cu copii, nevoile de locuire generează o compartimentare a locuinței în două zone principale de interes, independente ca utilitate practică și dispuse pe etaje diferite, pentru un plus de liniște și intimitate.

Parterul a preluat, astfel, funcțiunile aferente nevoilor comune ale tuturor membrilor familiei, asigurând un flux continuu de la accesul în casă, fie prin intrarea principală, fie prin cea secundară dinspre garaj, spre zonele de zi destinate preparării alimentelor, servirii mesei sau relaxării în living, la televizor sau în fața șemineului. Circulația principală a utilizatorilor este restrânsă în zona centrală, prin amplasarea scării de acces la dormitoarele de la etaj, astfel încât toate funcțiunile să rămână unitare, fără a fi necesară traversarea lor inutilă.

Compartimentarea interioară este rezultatul analizei reale a activităților cotidiene ale beneficiarilor, incluzând atât spații tehnice și de depozitare generoase, pentru alimente, îmbrăcăminte și lenjerie, băi, spălătorie, camera centralei și garaj cu magazie pentru aparatură și unelte, cât și încăperi destinate fie petrecerii timpului în comun cu familia și prietenii, fie odihnei sau studiului individual. Locul de luat masa și camera de zi au devenit spațiul cel mai privilegiat al casei, atât prin suprafața generoasă alocată, cât și prin posibilitatea extinderii acestuia, în sezonul cald, spre grădină, terasa generoasă cu acces direct fiind special concepută în acest sens.

sectiune casa

plan parter

plan etaj

Eleganță și rafinament emblematic prin volumetrie contemporană

Arhitectura gândită în beneficiul utilizatorilor nu poate fi concepută decât de la funcțiune spre forma exterioară a construcției, cu rol de a îmbrăca armonios compartimentarea interioară în elemente arhitecturale și detalii decorative, prin care întregul ansamblu să devină o îmbinare a personalității arhitectului cu unicitatea beneficiarilor.

Pentru încadrarea ideală în orice context urbanistic, clădirea propusă se va armoniza cu ușurință cu vecinătățile proprietății prin cromatica neutră alb – bej – gri, realizată într-un joc de volumetrii prin îmbinarea a două materiale de fațadă, respectiv tencuială decorativă și placări din cărămidă aparentă, și a două metode de finisare a pereților, tencuire simplă și bosaje.

casa contemporana

locuinta cu parter si etaj

Vrei să-ți construiești o astfel de casă? Arhitecții Acolada Design îți pot pune la dispoziție proiectul complet. Lasă-ne un mesaj dacă dorești detalii!


Call Now Button