Spațiu mic, optimizare maximă

 

Orice apartament, mic sau mare, poate fi gândit funcțional, astfel încât traiul în el să fie o plăcere și o bucurie, sau, dimpotrivă, să devină impropriu locuirii.

intrare hol

O garsonieră în care inițial totul era la vedere, lipsită de intimitate și confort, printr-o recompartimentare ușoară, cu ajutorul mobilării la comandă, a devenit un spațiu cu multiple funcțiuni decomandate. Zonă de vestibul și depozitare a hainelor de exterior, bucătărie cu loc de luat masa și cameră de zi care, peste noapte, devine un dormitor discret și retras, toate acestea și-au gasit locul în interiorul aceleiași garsoniere, atât de neprietenoase înainte.

Cromatică și finisaje cu tentă masculină

Personalitatea și preferințele oricărui beneficiar își pun amprenta, întotdeauna, la nivel de finisaje și cromatică, încă de la prima vedere a unui spațiu putând să ne facem o impresie generală legat de cine locuiește acolo.

frigider

Astfel, locuința unui bărbat va fi dominată de o cromatică mai serioasă, în tonuri predominant închise, în cazul de față preferința pentru nuanțe variate de maro fiind evidentă. Alternanța dintre culorile pământului și nuanțele deschise de bej-unt face ca întreaga locuință să capete un aer prietenos și primitor, în ciuda aspectului evident masculin.

Cărămida decorativă utilizată pentru finisarea pereților contribuie, prin cromatică și textură, la accentuarea severității și simplității masculine, resimțite și prin linia de design a întregului mobilier.

design

“Acasă” – sentimentul din spatele imaginilor

Dincolo de găsirea celor mai eficiente soluții de compartimentare a spațiului, mai mult decât cromatica și materialele alese, un designer trebuie să reușească să transpună, în interiorul creat, acel sentiment de “acasă”, atât de diferit pentru fiecare client în parte.

design interior

Reușita sau, din contră, eșecul unui proiect rezultă tocmai din obținerea sau nu a acestei atmosfere subtile de familiaritate, confort și stare de bine, pe care clientul nu știe să le identifice cu exactitate, dar le resimte ca și stare interioară.

canapeaCall Now Button