1 jumătate birouri + 1 jumătate studio foto = 1 încăpere

4 artiști fotografi, 1 singură încăpere și 3 funcțiuni de îmbinat în același spațiu. Cam acestea au fost datele ecuației noastre de design, pe care am fost provocați să o rezolvăm contra cronometru și cu buget fix pentru un studio foto din Iași. Spațiul deosebit, situat într-o clădire istorică din centrul orașului, cu încăperi înalte, elegante și cu personalitate, ne-a permis să creăm un joc de contraste în amenajarea acestui mixt de birou cu zonă de discuții cu clienții și studio foto încorporat.

studio fotografie

1 jumătate industrial + 1 jumătate scandinav = 1 design

birou studio foto

studio foto

 

Dimensiunile încăperii ne-au permis împărțirea funcțională a spațiului în două jumătăți, atât pe lungime (partea de la intrare fiind destinată birourilor de lucru, iar jumătatea de la geam pentru discuții și ședințe foto), cât și pe lățime, organizând spațiul în oglindă, într-o simetrie imperfectă, prin alegerea unor piese de mobilier diferite.

 

birou

studio foto
Pentru a obține un contrast de design între eleganța clasică a încăperii și modernismul contemporan al tinerilor fotografi, am optat pentru o amenajare interioară în care am îmbinat stilul industrial cu cel scandinav. Separarea dintre cele două direcții de design s-a realizat pe lungimea încăperii, ușa dublă de la intrare fiind granița virtuală între cromatici: negrul fierului în combinație cu nuanța naturală a lemnului versus albul mobilierului îmbogățit de accente gri și roz pal.

1 jumătate masculină + 1 jumătate feminină = 1 întreg emoțional

 

Fotografia este, în esența ei, emoție pură transpusă în imagini. Poate singura modalitate de a imortaliza trăirile, de a vedea cum arată sentimentele pe care le avem pentru cei din jur.
Acesta este motivul alegerii unui concept de design în care delicatețea feminină să completeze simplitatea masculină într-un tot unitar, un ansamblu emoțional complex care să permită transpunerea în imagini a întregii palete de stări și trăiri umane. Versatilitatea mobilării permite crearea unor decoruri variate, prin îmbinarea creativă a elementelor existente în studio, în care atât femeile, cât și bărbații, să se regăsească la nivel emoțional.

 

tablouri

 


Call Now Button