Prilej de bucurie, venirea pe lume a primului copil înseamnă, în orice familie, modificarea stilului de viață anterior și apariția de noi planuri și obiective de viitor. Prioritățile se schimbă și majoritatea deciziilor sunt luate, în special, pentru binele celui mic.

Un aspect deosebit de important pe care viitorii părinți îl au de gestionat până la sosirea acasă a bebelușului este acela de a decide unde își vor crește copilul: în oraș sau la țară, într-un apartament sau într-o casă. Pentru toți cei care își permit financiar, îmbinarea utilului cu plăcutul înseamnă alegerea unei case, într-o zonă liniștită a orașului. Astfel, nu renunță nici la oportunitățile vieții urbane, dar nici la liniștea și aerul curat de la curte. Mai mare sau mai mică, grădina poate fi amenajată după bunul plac și oferă oportunitatea de a petrece mai mult timp în natură, cu familia, într-o oază verde și liniștită. Pe lângă avantajele evidente pentru binele copilului, cum ar fi posibilitatea de a se juca afară toată ziua, într-un mediu sigur și protejat, sau de a avea un animal de companie, fără a-l ține în casă, locuitul la casă oferă libertate deplină și adulților, atât în ceea ce privește condițiile de trai, cât și atunci când vine vorba de amenajări, reparații sau modificări.

La toate aceste aspecte s-au gândit și beneficiarii proiectului de astăzi, o tânără familie cu un copil mic, care ne-a solicitat ajutorul, având nevoie de serviciile noastre de design interior, pentru a finaliza amenajarea zonei de zi a casei pe care și-au construit-o în orașul Botoșani.

living cu semineu

Când au apelat la noi, o parte dintre finisajele pentru camera de zi erau deja alese, de exemplu pardoseala sau decorul peretelui central al livingului, cea mai mare provocare la momentul respectiv fiind soluția de integrare vizuală și estetică a șemineului, un volum important, deja construit într-un spațiu nu foarte generos. Obiectivul nostru a fost să transformăm această piesă centrală dintr-o provocare, într-o adevărată atracție a zonei de zi. Rezultatul final îi încântă acum nu doar pe beneficiari, ci și pe toți cei care le trec pragul, bucurându-se împreună de seri relaxante, în lumina jucăușă a flăcărilor. Focarul de colț aduce, prin deschiderea amplă, un plus de vizibilitate pentru spectacolul oferit de șemineu, transformând fiecare noapte de iarnă într-un veșnic Crăciun de poveste.

semineu in living

intrare casa

living modern

Ca direcție de design, beneficiarii și-au dorit o amenajare contemporană, realizată în stil minimalist, cu câteva accente decorative glam, pentru un plus de eleganță și distincție în întregul ambient. Respectând dorințele familiei, am creat un interior aerisit și luminos, în care predomină materiale cu aspect modern și suprafețe lucioase, în culori reci, neutre, din gama alb-negru-gri, integrate într-un design funcțional, în care predomină liniile și unghiurile drepte. Pentru a da viață locuinței, am adus în context pete de culoare în tonuri albastru-turcoaz și bej-ocru, atât în camera de zi, cât și în bucătărie.

bucatarie functionala alba

loc de luat masa in bucatarie

Ne-a bucurat mult colaborarea cu această tânără familie, căreia i-am putut transpune visul în realitate, dând viață ideilor și dorințelor fiecăruia dintre ei într-un interior primitor, în care fiecare element este în armonie estetică și funcțională cu întregul. Acest lucru a fost posibil și datorită bunei comunicări care a existat pe tot parcursul proiectului, încrederii pe care ne-au acordat-o și deciziilor luate rapid și definitiv de către cei doi. Mulțumirea clienților noștri este recompensa care ne aduce zâmbetul în suflete și ne dă putere să continuăm, zi de zi, pe drumul Acolada.

 

 

 


Call Now Button