Pentru ochii mei sau pentru ochii tăi, poate nicio amenajare nu este perfectă. Designerii și arhitecții publică poze diverse cu spațiile pe care le amenajează, scriu povestea lor, dar nici eu și nici tu nu știm povestea beneficiarului acelui spațiu și povestea nevăzută din spatele poveștii scrise.

Noi, ca persoane din exterior, ne uităm și spunem: “Vai, dar nu se potrivește corpul ăla de iluminat acolo!”, “Nu-mi place combinația de culori, eu aș fi facut altfel!”, “Vai, dar ce amenajare lipsită de bun gust!” etc. Nu-i așa că suntem subiectivi? Și poate chiar și puțin cârcotași…

Oare am fi mai impresionați daca am ști anumite detalii, cum că bugetul a fost foarte mic și totul a fost calculat la ultimul leuț? Sau că întreaga amenajare a fost făcută într-un termen aproape imposibil? Sau că rezultatul a fost determinat de dorințele tuturor membrilor familiei respective, care voiau cu toții să se simtă acasă în spațiul lor?

Nicio casă nu e la fel și nici oamenii care locuiesc în ea. Fiecare dintre noi e unic și este minunat așa. Doar că acest lucru înseamnă ca și dorințele, nevoile și prioritățile noastre vor fi diferite. Și, implicit, casa cea mai potrivită pentru fiecare dintre noi va fi diferită și unică.

Noi, ca arhitecți și designeri, nu căutăm să creăm spații pur și simplu, ci locuințe, în care fiecare dintre voi să se simtă ACASĂ. Noi nu căutăm critica nimănui, dar nici lauda cuiva care nu cunoaște povestea din spatele poveștii. Noi ne bucurăm cu adevărat când vedem pe Facebook zeci de comentarii de la prietenii beneficiarului : ”Casa asta te reprezintă!”, “Arată super bine! Să ne chemi la petrecere de casă noua!”, “Felicitări! În sfârșit te-ai așezat la casa ta!”.

Pentru noi, “o amenajare perfectă” e acea amenajare perfectă pentru beneficiarul ei, nu pentru întreaga lume. În concluzie, “o amenajare perfectă” înseamnă să descoperim ce înseamnă “perfectul” pentru fiecare client în parte, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional și financiar.

Și, nu uitați, dragi cititori ai blogului nostru, perfectul cuiva poate fi imperfectul altcuiva și invers! 🙂


Call Now Button