Chiar dacă sunt artiști, această echipă de fotografi este, cu adevărat, o echipă de profesioniști, care a înțeles rolul și abilitățile cuiva de specialitate, atunci când a venit vorba de amenajarea studioului lor foto.

“Ce părere aveați despre designerii de interior, înainte de a vă amenaja acum studioul?”

Recunoaștem că nu știam prea multe despre ceea ce fac ei concret și, implicit, nu prea aveam nicio părere despre designeri, în general. Cum nu am mai colaborat până acum cu cineva de specialitate, nici în particular nu ne-am putut forma vreo impresie. Nu aveam niciunul dintre noi cunoștințe în acest domeniu și nici nu ne-am putut imagina ce înseamna munca și rolul unui designer pana nu am lucrat efectiv, acum, la amenajarea studioului nostru. Prin prisma meseriei noastre, însă, putem aprecia un design bun analizând rezultatul obținut.

“Cum de ați decis să apelați acum la o firmă de profil?”

Am avut nevoie să ne amenajăm spațiul nostru de lucru și am vrut să-l facem să arate la un standard mai ridicat. Era și mai mare provocarea pentru că în aceeași încăpere trebuia să îmbinăm zona de lucru efectiv, de prelucrare ulterioară a imaginilor etc, cu birouri, dulapuri și etajere, cu partea de studio foto. În acest punct am realizat că nu e ceva la îndemâna noastră de făcut.

studio foto

“Care ar fi fost cea mai mare provocare pentru voi, dacă v-ați fi amenajat singuri studioul și zona de lucru?”

Cea mai mare problemă era lipsa experienței, pentru a putea face potrivirile estetice ale decorului în tematica și ansamblul general.

studio foto modern

“Care credeți că a fost contribuția cea mai importantă adusă de designer interiorului vostru?”

Consultanța de specialitate, înțelegerea meseriei noastre și ce ne-ar ajuta pe noi în business, dincolo doar de imaginea creată. Și aici ne referim la încadrarea în bugetul alocat, versatilitatea amenajării astfel încât să se transforme cu ușurință din zonă de lucru în diverse cadre pentru ședințele foto. Și să nu uităm faptul că, prin întreg ansamblul creat, designerul a respectat identitatea firmei noastre.

studio fotografie

“Ce părere aveți acum despre serviciile prestate de o firmă de design și arhitectură de interior?”

Sunt servicii ce presupun din partea designerilor și arhitecților foarte multe cunoștințe acumulate în timp. E nevoie de multă experiență pentru a putea găsi rapid cele mai bune soluții pentru client.

studio foto

 

“Ce recomandare ați face acum celor care au un spațiu de amenajat și încă stau în dubii dacă să apeleze la o firmă de design interior sau să facă economie și să se descurce singuri?”

Exact ca și în domeniul fotografiei, clienții de multe ori consideră că aparatura (în cazul amenajărilor, investiția în mobilier, iluminat, decorațiuni) e mult mai importantă decât viziunea unui specialist dedicat și pasionat. În același timp, doar un specialist te poate îndruma să cheltuiești eficient, să te încadrezi într-un buget și-ți vor furniza o mulțime de alte sfaturi practice, cu care ei se confrunta zilnic.

fotografi iasi

Radu A. și Alexandru Ș., fotografi profesioniști, beneficiari ai amenajării studioului lor foto în luna decembrie 2018

Imaginile utilizate pentru acest articol provin din cadrul proiectelor realizate de echipa Acolada.


Call Now Button