Ultimele ore ale anului, care tocmai se încheie, ne aduc în prim-plan imagini din povestea pe care am parcurs-o împreună cu voi, clienții și colaboratorii noștri.

Vrem să ne amintim 2018 nu ca un an greu. Preferăm să spunem că a fost un an plin cu de toate, cu lacrimi și zâmbete, uneori de bucurie, alteori de tristețe. Orice cădere în genunchi doare și toate ridicările sunt aducătoare de speranță pentru o nouă viață. Așa a fost și în cazul nostru. Fiecare zi din anul acesta a fost presărată cu lecții de toate felurile, mai teoretice sau, din contră, foarte practice, dar și cu clipe de fericire sau bucurii mărunte.

Am dat startul în 2018 cu un sediu nou, pe care l-am terminat de renovat interior până au înflorit lalele și zambilele de martie. Cu alte cuvinte, de gerul iernii noi ne-am încălzit muncind cot la cot cu meseriașii, proiectând ceea ce urma să implementăm în noua noastră căsuță, apoi participând activ la restaurarea vechilor piese de mobilier existente și transformarea ușilor și a geamurilor înlocuite, în adevărate decorațiuni unicat. Am văruit, vopsit, lipit tapet, bricolat, bătut cuie și legat ațe, am decorat pereții cu tot ce creativitatea noastră a putut plăsmui, am planificat și bugetat, am proiectat și adaptat pe parcurs, astfel încât să simțim că aceasta este, cu adevărat, casa noastră. Fiecare colțișor spune o poveste, despre cui i-a venit ideea amenajării lui, despre cine a muncit să o transpună în realitate, toate impedimentele întâmpinate pe parcurs și satisfacția de la final, când realitatea a fost mai bună decât visul.
În tot acest timp clienții au fost parte a fiecărei etape de amenajare și le mulțumim pentru înțelegere și susținere. Fiecare feedback pozitiv primit de la voi ne-a ajutat să trecem peste febra musculară, pielea aspră de la vopsea și diluanți, oboseala fizică și mentală adunată de la prea multe ore de muncă, de proiectare și de renovare. Și echipei care a realizat operațiunile grele, montat gresie, faianță și parchet, reparat pereți și mutat geamuri, le mulțumim pentru promptitudine, rapiditate și curățenia pe care au lăsat-o în urma lor. La fel și celor care s-au ocupat de recondiționarea tâmplăriei vechi, montajul celei noi și transformarea unor piese de mobilier în obiecte atât de dragi nouă și atât de apreciate de cei care ne trec pragul.
Primăvara ne-a găsit cu un sediu cu o imagine nouă la interior, o îmbinare între vechi și contemporan, între funcțional și artistic, exact așa cum îi șade bine unei case de designeri și arhitecți. Pe afară însă, vremea rea nu ne-a permis să continuăm amenajarea, fiind nevoiți să o planificăm pentru luna mai, după sărbătorile pascale. Mare ne-a fost întristarea când am fost aspru mustrați în mediul online că nu ne-am îngrijit și de curte. Așa am învățat lecția smereniei, să nu care cumva să ne umflăm prea tare în pene și să ne mândrim cu interiorul sediului nostru. În luna iunie am putut să ridicăm ochii din pământ și să privim cu bucurie la grădina de vară cu pavilion și loc de stat la umbră, cu plante cățărătoare și decorațiuni vintage realizate după multe ore de muncă susținută. Cu fațada renovată, cu trotuare întinerite și garduri refăcute, cu straturi de trandafiri, iriși și bujori, acum aveam cu adevărat un sediu nou-nouț în care să ne primim clienții și colaboratorii așa cum visasem.

Petrecerea de casă nouă am decis s-o amânăm până în toamnă, la aniversarea a doi ani de la înființarea firmei, odată cu lansarea brandului de design și arhitectură, Acolada. Cu alte cuvinte anul 2018 a fost despre imaginea noastră, atât în mediul fizic, cât și în cel online: sediu nou, identitate și site la fel de noi. Dar și o echipă nouă, formată din cei care au “supraviețuit” tuturor etapelor de creștere, transformare și dezmembrare, atât de firești oricărui proces evolutiv de închegare a unui business. Formată din designeri, peisagiști și arhitecți, manageri de proiect sau responsabili vânzări, copywriteri și specialiști marketing online, echipa actuală a învățat să colaboreze și să-și armonizeze specializările multiple, astfel încât să ajungă la eficiență, respectarea termenelor, calitate și profesionalism în executarea serviciilor contractate. Și, poate mai presus de toate acestea, a învățat să-și înțeleagă clienții, fricile și frustrările acestora, oboseala, stresul și momentele de panică prin care trec pe parcursul amenajării unei locuințe. Să-i înțeleagă și să-i liniștească, să le acorde timp și spațiu cănd momentul o cere, să-i îndrume cu răbdare până acolo unde sunt ei dispuși să înainteze cu încredere și, poate cel mai important, să nu aștepte nici scuze și nici mulțumiri pentru toate acestea. Atunci când sunt oferite de unii clienți devin adevărate cadouri și bonusuri pentru întreaga echipă, întotdeauna bucuria și încântarea beneficiarului fiind nota maximă pe care o poate primi un designer.

Ce a mai însemnat 2018 pentru Acolada? Observație, analiză și sinceritate în a depista tot ce ne împiedica în obținerea rezultatelor dorite, putere de a renunța la vechile obișnuințe în ceea ce privește prestarea serviciilor de design și de a o lua de la capăt în cel mai funcțional, rapid și calitativ mod cu putință. Am refăcut configuratorul de servicii pentru a-l face cât mai accesibil clienților și adaptabil bugetului alocat de aceștia pentru proiectul de design și am eficientizat procedurile de lucru, pentru a elimina pașii nefuncționali și a obține cei mai buni timpi de livrare a serviciilor contractate. Am învățat să ne adaptăm comunicarea pentru a fi cât mai aproape de clienți și a le oferi posibilități variate de a fi în legătură cu designerul sau arhitectul responsabil de proiectul lor. Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără exigența clienților noștri, fără presiunea permanentă pe care au pus-o pe umerii fiecăruia dintre noi. Cum nici oțelul nu se călește la temperaturi agreabile, așa nici echipa Acolada nu se putea perfecționa decât în condiții și situații care ne-au scos, permanent, din zona de confort și ne-au făcut să ne autodepășim în permanență. Oricât de greu ne-a fost în acele momente, acum le spunem un sincer “Mulțumesc!” tuturor clienților care ne-au ajutat să devenim mai buni, mai fermi și mai siguri pe noi și pe ceea ce facem pentru casele lor.

În câteva ore, un nou an își deschide filele albe din cartea vieții, îndemnându-ne să ne scriem, mai departe, poveștile. Acum, la final de 2018 și început de 2019, nu ne putem ruga decât ca Dumnezeu să ne călăuzească mai departe pașii, așa cum a făcut-o și până acum, cu grijă și răbdare, și să ne dea toate acele experiențe de care avem nevoie pentru a ne îndeplini misiunea și viziunea Acolada – găsirea echilibrului și armoniei între estetică și funcțiune, calitate și preț, între dorință și nevoie reală.

Ce ne dorim pentru clienții noștri? Să cântărească mai bine prețul serviciilor de design interior prin prisma a ceea ce le aduce, ca și beneficii, nu doar privindu-l ca pe o cheltuială inutilă. Să aibă mai multă încredere în cunoștințele și experiența celor pe care îi plătesc pentru a le servi interesele. Și să se bucure, mai mult, de întregul proces de creare a căminului mult visat.

La mulți ani, 2019! Doamne ajută, nouă tuturor, designeri, arhitecți, colaboratori și clienți, deopotrivă!


Call Now Button