Insula din bucătărie este un element de mobilare, cu rol funcțional major în administrarea spațiului, din păcate, întâlnit mai rar în amenajările din țara noastră, dar la mare preț dincolo de hotare. Principalul motiv pentru care românii nu au ales foarte mult acest tip de bucătărie este nevoia unui spațiu mai generos, dimensiunile apartamentelor nepermițând, decât arareori, includerea în proiectul de amenajare a unei insule de gătit. Chiar și în cazul locuitului la casă, este necesară o atentă planificare, încă din faza de proiectare a spațiului necesar bucătăriei, dacă alegem această variantă de mobilare.

Trebuie să recunoaștem cu toții că insula din bucătărie este o invenție grozavă în materie de design interior, un element de mobilier cu un funcțional versatil, care ne oferă mai mult spațiu pentru gătit și o mai bună organizare a fluxului, putând fi folosită totodată ca loc de luat masa, zonă de socializare cu cei dragi sau zonă de lucru.

Decizia de a aloca ceva mai mult spațiu pentru amenajarea acestui tip de bucătărie nu este una ușoară, ținând cont de impactul pe care îl poate avea asupra suprafeței generale a casei și, implicit, asupra bugetului total. Totuși, diferențele pe care le-ar genera pot fi contraargumentare prin avantajele pe care le are un astfel de spațiu și impactul lui asupra vieții întregii familii.

Prin articolul de astăzi intenționăm să vă prezentăm o serie de motive pentru care merită să optați pentru o insulă de gătit în bucătăria voastră.

1. Dispuneți de un spațiu mai amplu și de un flux de lucru optimizat pentru pregătirea mesei!  Dacă sunteți pasionați de gătit și vă doriți să încercați mereu rețete noi, care să le răsfețe papilele gustative celor dragi, dar vi se pare că nu aveți suficient spațiu să vă desfășurați, insula din bucătărie rezolvă cu succes această problemă. Ea oferă o lungime de blat suplimentară, care poate fi folosită după bunul plac, precum și o reorganizare a procesului de gătit pe două fronturi de lucru, față în față.

bucatarie cu insula

2. Aveți extra spațiu pentru depozitarea, la îndemână, a ustensilelor din bucătărie! Aveți extra spațiu pentru depozitarea, la îndemână, a ustensilelor din bucătărie! O insulă nu vă oferă doar spațiu suplimentar pentru gătit, ci și multiple spații de depozitare. Fie că vorbim de sertare, dulapuri sau rafturi, insula de bucătărie este un mod sigur prin care organizați și păstrați în ordine lucrurile din bucătărie, avându-le mereu la îndemână pe parcursul procesului de gătit

3. Locul ideal de luat masa în familie, rapid și comod! De cele mai multe ori, în timpul săptămânii, nu reușim să ne strângem cu toții la masa mare din sufragerie pentru micul dejun sau cină, servind repede, ceva direct în bucătărie. În acest caz, insula de gătit cu loc inclus și pentru luat masa este soluția ideală pentru ca și cele mai grăbite momente ale zilei să nu fie lipsite de atmosfera de familie.

bucătărie

4. Organizarea unui spațiu open-space! Da, insula poate ajuta la organizarea unui spațiu open space, în cazul în care doriți să delimitați zona de living de cea de bucătărie, fără a construi un perete despărțitor în acest sens. Cu un design atractiv și finisaje în armonie cu amenajarea camerei de zi, insula poate deveni cu succes punctul central de atracție al ansamblului.

5. Rol estetic, design de impact! Bucătăriile cu insulă sunt mult mai elegante decât cele obișnuite, datorită designului elaborat și atipic al acestor piese de mobilier individuale. Pentru a crea un spațiu unitar și armonios, dar și rezistent scopului pentru care este creat, alegerea materialelor de finisaj are un rol deosebit de important, estetic și funcțional, deopotrivă.

reflexiile frumosului bucatarie alb negru open space

Modul în care decideți să utilizați sau să vă organizați insula depinde, în primul rând, de nevoile voastre personale. Insulele de gătit pentru bucătăriei pot fi configurate în diferite forme, mărimi, culori și cu diferite accesorii și funcțiuni. Sunt uşor de personalizat şi o adevărată plăcere de folosit. Trebuie doar să dați frâu liber imaginației și să transformați bucătăria în locul preferat din întreaga casă.
Dacă aveți idei, dar nu știți cum să le puneți în practică, apelați cu încredere la echipa noastră de designeri, care vă vor ajuta să realizați proiectul bucătăriei la care visați dintotdeauna. Cu sau fără insulă 😉

 

 


Call Now Button