La design nu știu câți dintre noi se pricep cu adevărat, dar la îmbinarea culorilor și a motivelor decorative, la alegerea draperiilor sau a pernuțelor, la așezarea tablourilor, vazelor cu flori și a altor decorațiuni prin casă, cu toții credem că ne descurcăm cumva. Unii suntem mai inspirați, mai talentați nativ, alții reușim cu ajutorul articolelor de pe internet sau inspirându-ne din revistele de specialitate, unii credem că avem veleități artistice, neconfirmate, din păcate, de rezultatul final, iar alții realizăm la timp că avem nevoie de consilierea unui specialist, respectiv a unui designer de interioare.

Indiferent în ce categorie credem că ne aflăm, cu toții, însă, avem nevoie de viziunea de ansamblu în ceea ce privește amenajarea unui spațiu, de la momentul în care se preia acel proiect și până când se ajunge la aranjarea ultimelor detalii, care dau tușa finală a designului. Designul, asimilat de prea multe ori doar cu o simplă decorare interioară, este cu mult mai mult de atât.

În realitate, pentru ca o amenajare să beneficieze de un „design reușit” e nevoie de multă muncă de proiectare (măsurători și calcule precise, stabilire de funcțiuni, viziune de ansamblu, atenție la detaliile atât tehnice, cât și estetice, strategie, încadrare în buget, stabilire de priorități etc), de căutare și alegere de materiale, de supervizare a lucrărilor, a bunei transpuneri în realitate a proiectului, în total multe ore investite în etapele de pregătire a spațiului pentru partea de decorare efectivă.

Cine își dorește să aibă o casă cu draperii frumos asortate cu pernuțele de pe canapele, dar cu geamuri care „plâng” în sezonul rece? Poate fi vreun beneficiar care să vrea să aibă tapetul potrivit cu tema de amenajare aleasă, dar să fie lipit greșit, cu cute și bule de aer, astfel încât să nu se poată bucura de finisajul scump și elegant al pereților? Sau faianța și gresia din baie să fie foarte frumos alese, dar montate de cineva care nu a știut să calculeze în prealabil înălțimea șapei, grosimea adezivului și a plăcilor ceramice, astfel încât să nu apară un prag la intrarea în baie, din cauza diferenței de nivel dintre cele două încăperi?

Acordând atenție doar părții decorative a unei amenajări, fără a pune accent și pe funcționalul spațiului și pe partea practică a acelui proiect, rezultatul final va fi unul poate „frumos”, dar impropriu din punct de vedere tehnic sau greu de utilizat, din cauza neajunsurilor de compartimentare, de planificare sau montaj, de exemplu. Dincolo de tușa finală de design, mai mult decât culorile de pe pereți și așezarea tablourilor, este vorba despre cunoștințe și experiență adunate de specialiști în mulți ani de practică, pe care nu le putem asimila în câteva ore de navigat pe internet sau răsfoind niște reviste de amenajări interioare.

Poate la partea de decorare a unor camere ne pricepem mai mulți, așa cum am spus și mai sus, dar la managerierea unui proiect, atât din punct de vedere logistic, cât și financiar, cum stăm? Mai suntem la fel de pricepuți ca la alegerea unor pernuțe decorative? Ne mai asumăm să facem greșeli cu banii și nervii proprii? Sau suntem sinceri cu noi și recunoaștem că avem nevoie să lucrăm cu o firmă de specialitate, deoarece construcția unei case, renovarea unui apartament sau amenajarea interioară a oricărui spațiu presupune mult mai mult decât ne imaginăm noi, la o primă vedere.

Echipa noastră vine în întâmpinarea clienților săi exact cu acest gen de abordare sănătoasă a „designului interior”, dincolo de combinații de culori, texturi și materiale, intrând în sfera organizării, planificării și gestionării proiectului cu maxim de seriozitate în protejarea intereselor voastre.

etapele procesului de design interior


Call Now Button