Stilul clasic este esența bunului-gust, al eleganței și rafinamentului, al confortului, echilibrului și simetriei. Inconfundabile prin căldura cromaticii caracteristice, delicate și discrete, precum și prin utilizarea unor finisaje elegante, interioarele sunt înnobilate cu detalii decorative de excepție, tapet și țesături cu texturi și modele distinse, stucaturi sau cornișe sculpturale, ornamente rafinate de culoare aurie sau argintie regăsite atât la nivel de mobilier, cât și în decorațiuni, accesorii sau imprimeuri.

Acestea ar fi, în linii mari, principalele caracteristici ale amenajărilor clasice, la care se adaugă nota personală a beneficiarilor, atât de necesară pentru realizarea unei amenajări unice.

Povestea unui astfel de proiect vrem să v-o relatăm în articolul de astăzi. O familie din Iași și-a dorit pentru casa lor o amenajare în stil clasic, fiind direcția de design care rezona cel mai bine cu personalitatea și preferințele lor. Complexitatea proiectului, spațiile generoase și particularitățile amenajărilor de acest gen i-au determinat să ne solicite pentru finalizarea locuinței lor, așa cum și-au dorit-o.

hol casa

Compusă din parter și etaj, funcțional casa este împărțită în două mari zone de interes: parterul, alocat activităților de zi și socializării cu musafirii, împărțit în living cu loc de luat masa, bucătărie, birou de lucru și o baie de serviciu, iar etajul, destinat odihnei (două dormitoare) și relaxării în intimitate (o cameră de zi retrasă doar pentru membrii familiei). Suprafețele generoase ale încăperilor au permis respectarea destinației lor inițiale, fără a fi necesare artificii de recompartimentare ulterioară, poziționarea pieselor de mobilier dorite putând fi realizată, fără probleme majore, în spațiul existent.

amenajare  living

living

loc de luat masa

birou

Din punct de vedere estetic, întreaga amenajare răspunde cerințelor stilului ales, dar și preferințelor beneficiarilor. Astfel, paleta cromatică este dominată de diferite tonuri bej-cafeniu-maro, cu intensități diferite, în combinație cu nuanțe complementare de verde, albastru și grena-mov, în funcție de încăpere. Eleganța întregului ansamblu este rezultatul îmbinării designului realizat cu materiale nobile, cu texturi, cromatică și elemente decorative variate. Lemnul, marmura și travertinul, catifeaua, mătasea, vitraliile, tapetul și finisajele decorative satinate pentru pereți sunt doar câteva detalii care concură la crearea atmosferei finale dorite de beneficiari, alături de liniile și frezările clasice ale pieselor de mobilier, designul corpurilor de iluminat sau decorurile țesăturilor folosite.

bucatarie clasica

bucatarie clasica

 

 

baie matrimoniala

baie

Întreaga locuință este caracterizată de o atmosferă caldă și primitoare, în care regăsim deopotrivă elemente puternic feminine, alternate cu piese cu influență masculină, fie prin cromatică, fie ca design. Fiecare încăpere, pe măsura parcurgerii lor, preia detalii existente în amenajarea celorlalte camere, texturi, culori sau materiale, conferindu-ne astfel o senzație unitară asupra întregului spațiu.

hol etaj

camera de zi

Respectând preferințele beneficiarilor, dar și caracteristicile specifice ale acestui curent de design interior am obținut în final un interior clasic, primitor și rafinat, în care fiecare piesă se integrează armonios alături de celelalte elemente de decor.

 

 

dormitor matrimonial

dormitor

dormitor matrimonial

dormitor matrimonial

Toți cei care vă aflați în momentul amenajării casei voastre nu ezitați să ne contactați, indiferent de etapa la care vă aflați. Experiența și cunoștințele arhitecților noștri pot să vă îndrume ori de câte ori lucrurile par fără rezolvare. Împreună putem ajunge la rezultatul mult visat.

 


Call Now Button