“Ce te-a determinat să alegi ca drum profesional arhitectura și designul?”

Fiind o fire mai emoțională, înclinată spre latura sensibilă a vieții, am fost mereu atrasă de domeniile artistice. Partea empatică a personalității mele m-a făcut mereu să fiu interesată de oamenii din jurul meu, de emoțiile și trăirile lor. Cumva, arhitectura se caracterizează tocmai prin combinarea celor două aspecte, atenție acordată nevoilor celor din jur, dar și valoare estetică adăugată funcțiunii dorite. Să zicem că a fost domeniul cel mai apropiat felului meu de a fi, satisfăcându-mi, din punct de vedere profesional, nevoile mele interioare.

“Ce reprezintă pentru tine un design reușit?”

Un design reușit reprezintă, pentru mine, soluția empatică, care reușește să satisfacă cerințele și dorințele beneficiarului, respectând totodată și normele sau valorile acestui domeniu. De aici încolo, designul se ramifică între estetică și funcțiune, cu condiția păstrării în continuare a caracterului empatic definitoriu.

teodor acolada design

“Ce îți place cel mai mult în ceea ce faci?”

În această etapă a vieții, după finalizarea studiilor, cel mai mult mă încântă ideea de a evolua profesional în cel mai divers mod posibil. Proiecte de arhitectură, design interior, amenajări exterioare, design de obiect, orice are legătură cu domeniul studiat face obiectul atenției mele. Înseamnă pentru mine un cumul de informații din zone conexe, care mă ajută să-mi lărgesc orizontul informațional și să acumulez cât mai multă experiență.

“Ce crezi că ar putea fi îmbunătățit la acest domeniu de activitate, în viitor?”

Consider că ar trebui dezvoltată latura educațională a designului asupra oamenilor. Prin însăși utilizarea și educarea ochiului amator, s-ar putea dezolva un design de calitate, poate într-un mod mult mai subiectiv și personal decât cel obișnuit, în momentul de față. Nu spun că e un proces ușor, dar cred că merită sa depunem cu toții eforturi în această direcție. Rezultatele se vor vedea în timp, odată cu schimbarea modului de a gândi și a face lucrurile de către fiecare dintre noi, și impactul lor ar putea fi major la nivel estetic și cultural.

“Ce te-a adus alături de echipa Acolada? Cum e să fii parte din ea?”

Simpla dorință de a-mi “profesionaliza” calitățile și abilitățile. A fi parte din echipa Acolada e echivalent, pentru mine, cu a fi parte dintr-un întreg foarte bine conturat, din toate punctele de vedere – organizatoric, educativ, profesional și social.

 

teodora moraru


Call Now Button