Camerele de baie de dimensiuni mici ne pot crea adevărate probleme, în ceea ce privește amenajarea lor, fiind mai dificil să găsim soluții funcționale de încadrare atât a mobilierului de baie, cât și a obiectelor sanitare în interiorul lor. Ori de câte ori ne confruntăm cu astfel de probleme, cel mai indicat este să ne adresăm unor arhitecți de interior și să solicităm ajutor profesionist, evitând astfel să facem greșeli care ne vor costa atât timp, cât și bani.

baie cu dus

Tocmai pentru a veni în ajutorul tuturor celor care se află în momentul unei amenajări interioare, în articolul de astăzi vă prezentăm o idee modernă și din ce în ce mai populară de amenajare a băilor de dimensiuni mai mici: dușul “walk-in”. Acest tip de duș poate fi o alegere minimalistă, elegantă și extrem de funcțională, mai ales dacă sunteți o persoană activă și preferați mai degrabă un duș rapid, decât o baie în cadă. De asemenea, este o variantă modernă de abordare a spațiului, des întâlnită în proiectele din ultimii ani.

Ce avantaje avem?

  • Principalul avantaj al acestui tip de duș este cel estetic, renunțându-se la cabina clasică, uneori prea voluminoasă și nu la fel de decorativă. Prin includerea spațiului destinat dușului în ansamblul băii, designul va fi unitar, tratat ca un întreg, obținându-se un efect vizual de excepție. Placarea ideală pentru dușurile “walk-in” este cea antiderapantă, realizată fie cu plăci ceramice poroase, fie cu finisaje decorative hidroizolatoare.
  • Un alt avantaj, la fel de important, ca și primul, este posibilitatea realizării unui astfel de duș în orice fel de spațiu, chiar și în cele ale căror dimensiuni nu ar fi permis montarea unei cabine din comerț. Cu pereți din cărămidă sau BCA, gips-carton sau sticlă, forma și mărimea acestuia se ajustează în funcție de posibilitățile spațiului existent în camera de baie.
  • Intimitatea creată prin construirea acestui duș oferă posibilitatea montării mai multor suporturi și etajere pentru depozitarea produselor de îngrijire, fără a afecta estetic încăperea, făcând-o mult prea aglomerată.

 

dus

  • Dușurile walk-in sunt mult mai ușor de curățat și întreținut, în comparație cu o cabină de duș formată din cădiță și panouri separatoare, ținând cont că sunt o extensie a spațiului de baie, nu un obiect sanitar, în sine.
  • Un alt avantaj, deloc de neglijat, ar fi și cel financiar. Acest tip de dușuri au o durată mai mare de viață conferită de durabilitatea materialelor utilizate și alcătuirea din elemente independente unele de celelalte (de exemplu, baterie de duș și scurgere separate), care pot fi înlocuite punctual, la nevoie.

 

Dar dezavantaje?

  • Ca în orice zonă cu umezeală, există pericolul alunecării, atât în interiorul dușului, cât și la ieșire. Din acest motiv, se recomandă utilizarea unor materiale de finisaj antiderapante și chiar folosirea, în acest sens, a unor covorașe cauciucate sau suporturi din lemn, mai ales pentru familiile cu persoane vârstnice sau copii mici.
  • Un alt dezavantaj ar fi cel al umidității. Cabinele de duș clasice realizează o închidere ermetică a ușilor, care păstrează aburul și căldura în interiorul lor. Construcțiile “walk-in”, în majoritatea lor, sunt mai puțin izolate sau chiar deschise, permițând umezelii să se extindă în întreaga baie. Problema poate fi rezolvată prin instalarea unui ventilator sau prin realizarea unei cabine de duș perfect închisă, printr-o construcție până în tavan, prevăzută cu o ușă ermetică.

 

baie cu dus

  • Pentru a nu avea surprize neplăcute, este nevoie ca, la realizarea acestui duș, să se acorde atenție sporită sistemului de scurgere, format din rigole, pante și canale de preluare a apei, precum și hidroizolării interioare, încă din stadiul turnării șapei și montării gresiei.

dus walk in

În final, despre dușurile de tip “walk-in” putem concluziona că sunt un artificiu de amenajare interioară a camerei de baie, care ne oferă libertatea de alegere a materialelor de finisaj și a dimensiunilor, după posibilități, întreg designul acestora fiind personalizat după preferințele fiecăruia dintre noi.Ținând cont de complexitatea realizării acestui mic proiect de arhitectură de interior, echipa Acolada este pregătită să vă ofere susținere a necesară, atât din punct de vedere tehnic, cât și estetic.

 

Aveți nevoie de ajutor pentru amenajarea camerei de baie? Designerii Acolada vă stau la dispoziție!


Call Now Button