Mulți dintre noi ne amintim, încă, emoția care ne-a cuprins atunci când ne-am cumpărat prima locuință. Este plăcut să știm că avem un loc pe care să-l numim “acasă”, care ne aparține și pe care îl putem amenaja așa cum ne dorim, în funcție de preferințele și nevoile noastre.

În prezent, cuplurile tinere, aleg să evadeze din agitația de zi cu zi și optează pentru achiziționarea unei case, în locul apartamentelor din complexe rezidențiale. Rutina zilnică cu grădiniță, școală, serviciu etc., mereu sub presiunea timpului și a aglomerației urbane, face ca acasă să devină acel colț de rai, care oferă tuturor membrilor familei liniștea și relaxarea de care au nevoie după o zi agitată.

De cele mai multe ori, amenajarea unei case ridică anumite probleme față de situația unui apartament standard, atât prin suprafața mai mare, compartimentarea diferită sau existența unui spațiu exterior cu nevoi suplimentare, cât și prin durata amenajării și gradul de implicare pe care le solicită de la beneficiari. Soluția vine odată cu solicitarea ajutorului de specialitate oferit de echipele de arhitecți și designeri de interior, pentru un proiect implementat cu succes până la finalizarea lui, cu încadrare în bugetul stabilit și cu respectarea tuturor cerințelor estetice și funcționale ale întregii familii.

În articolul de astăzi, am ales să vă prezentăm povestea unui proiect de amenajare a casei unei tinere familii din Iași, care a înțeles din primul moment că au nevoie de servicii de design interior.

living

Foarte hotărâți în ceea ce privește dorințele și nevoile lor, după o prealabilă analiză amănunțită, ne-au contactat și am demarat împreună prezentul proiect de design. Încă de la început au fost stabilite anumite elemente de la care s-a realizat întreg conceptul interior. De exemplu, marmura din living, finisajul scărilor sau decorurile pentru mobilierul de bucătărie au dictat implicit paleta coloristică a zonei de zi, influențând astfel întreaga amenajare. Cromatica dorită de beneficiari s-a bazat pe nuanțe de crem și bejuri calde pentru dormitor, în camera de zi optându-se pentru pasteluri în tonuri de roz, cu accente de auriu și verde.

hol

hol

Ca direcție de design, au fost încântați foarte mult de stilul luxury cu influențe glam, apropiindu-se de preferințele lor clasice, dar într-o notă contemporană, de actualitate. Amenajările realizate în acest stil sunt rafinate și elegante, cu elemente decorative ce încălzesc interioarele moderne, într-un mix cromatic discret și diafan, dar cu personalitate.

living in stil clasic

Pentru a respecta dorința tânărului cuplu de a rămâne cât mai mult în zona clasică, ne-am focusat atenția pe acele detalii care sunt definitorii pentru acest stil: designul pieselor de mobilier (în special cele executate la comandă, prin frezările și decorurile alese), finisajele elegante și prețioase (diferite modele de tapet, care se regăsește în majoritatea spațiilor), îmbogățite prin utilizarea ornamentelor și profilelor decorative pentru pereți și tavane, dar și prin decorațiunile alese (oglinzi, tablouri etc.).

Din punct de vedere funcțional, suprafața generoasă a casei nu a ridicat mari probleme pentru mobilarea acesteia, spațiul suficient permițându-ne să răspundem tuturor nevoilor și preferințelor beneficiarilor.
Fiind o familie tânără, cu viață activă și program încărcat, s-a dorit ca bucătăria să fie destinată în special preparării mâncării și doar unor gustări rapide dimineața, masa principală a zilei devenind cina, moment de tihnă și relaxare în cuplu sau de întâlnire cu prietenii. Astfel, camera de zi înglobează și locul de luat masa, extinzând zona socială a casei cu acest spațiu.

camera de zi

loc de luat masa

bucatarie

În fiecare locuință, dormitorul este încăperea cea mai liniștită și confortabilă, pentru odihnă și deconectare de agitația de peste zi. Pentru a obține un spațiu cât mai aerisit și curat, împreună cu beneficiarii s-a decis încorporarea sub casa scării a unui dressing generos pentru îmbrăcămintea de exterior, încălțăminte, genți și alte accesorii, care nu erau necesare în dormitor.

dormitor matrimonial

dormitor matrimonial

dormitor matrimonial

Prin frumoasa colaborare dintre designerii Acolada și beneficiari s-a reușit finalizarea cu succes a acestui proiect de amenajare interioară, împlinind dorințele celor doi tineri prin cel mai eficient și armonios rezultat. Cea mai mare mulțumire pentru noi este atunci când putem contribui la împlinirea viselor beneficiarilor, de fiecare dată când îi ajutăm să ajungă “acasă”.


Call Now Button