Un afterschool care se bazează pe metode noi și învățarea devine un joc și o bucurie pentru fiecare copil în parte, în care limba vorbită este cea a lui Shakespeare, fără îndoială avea nevoie de o abordare îndrăzneață, veselă, colorată, pe gustul celor mici și în armonie cu tema aleasă – “Shakespeare AfterSchool for Excellence”.

pian pentru copii

Învățământ pentru vremuri noi – Săli de clasă într-o abordare prietenoasă

Clasicele table au fost înlocuite cu pereți văruiți cu var special, ce conferă efect de tablă de scris cu creta, în forme cât mai atractive pentru micuți. Astfel, fiecare încăpere, a primit o temă de joacă, de la căsuța Shakespeare, camera Tetris, până la excursia de la munte, prin elementele decorative de pe pereți, autocolante vesele și forme sugestive din var cretă. Cromatica este unitară în încăperile pentru copii, folosindu-se culori vii și vesele, în concordanță cu energia și dinamismul lor – galben solar, albastru ciel, verde crud și roșu. Camera centrală are rol de sală de așteptare pentru părinți și loc de cancelarie pentru cadrele didactice. Cromatica aleasă pentru acest spațiu este mai temperată, bazată pe tonuri de verde marin, gri petrol, maro roșcat și roz pudrat, în concordanță cu starea adulților și nevoia lor de odihnă și relaxare.

tabla de scris pe perete

Cromatică și design adaptate fiecărei vârste – Verstilitate funcțională după nevoile interne

Întreaga amenajare interioară a fost gândită cât mai versatilă din punct de vedere funcțional, astfel încât sălile destinate copiilor să devină, pe rând, funcție de nevoile de moment, săli de predare, locuri de învățare creativă, prin joc, cameră de somn sau loc de luat masa. Mobilierul ales este din materiale ușoare, cu posibilitate de suprapunere pentru depozitare și creare de spațiu suplimentar (scaune și pătuțuri stivuibile, mese cu forme ergonomice, ușor de manipulat prin încăpere).

design interior afterschool

Grădina din spatele casei, tărâmul celor mai frumoase amintiri ale copilăriei

Afterschoolul beneficiază și de o curte generoasă, cu locuri de joacă pentru cei mici și de relaxare la aer curat. Fiecare element vegetal existent a fost încadrat în amenajarea exterioară, conferindu-i-se rol funcțional. Astfel terasa acoperită a devenit spațiu de tolăneală pe poufuri si perne viu colorate, ferit de căldura soarelui și razele lui fierbinți, la fel ca și livada umbroasă, numai bună de moțăit în hamace sau de odihnit pe canapelele fabricate din paleți. Pentru jocuri interactive s-a ales un spațiu de sub o bolta generoasă de viță de vie, pavat cu pavele colorate cât mai variat, numai bun de jucat Twister. Cel mai atractiv loc, însă, este ascunzișul de sub coroana unui arbore pleșuv, unde au fost poziționate două balansoare colorate și ghidușe.

design exterior afterschool

Voia bună, lipsa de griji și bucuria simplă, ce caracterizează frumoasa vârstă a copilăriei, au fost sursa de inspirație ce a stat la baza întregii amenajări. După atmosfera de la petrecerea de inaugurare, cu muzică, jocuri, mânuțe colorate pe pereți și o sumedenie de glasuri cristaline, am putea spune că am trecut cu bine de evaluarea finală a celor mai sinceri critici ai noștri – copiii.

amenajare terasa


Call Now Button