Marketingul este un instrument indispensabil în orice business, la fel cum și designul este legat organic de orice spațiu. Eficiente și targetate, precise și creative, ambele domenii au foarte multe în comun, făcând, în mare, aproximativ același lucru – crează armonie și îmbină elementele între ele, comunicând cât mai mult despre subiectul de interes.

De la marketing și vânzări la Acolada, dincolo de design și arhitectură

Experiența acumulată în 23 de ani, petrecuți în vânzări din industrii diferite, și aproximativ 10 ani, din pasiune, în domeniul marketingului online, m-a ajutat să observ, din alta perspectivă, un business în domeniul designului interior.

Acolada fără un marketing făcut pe bune nu avea șanse să se facă cunoscută, și implicit auzită, pentru a împărtăși oamenilor experiența pe care dorea să o dea mai departe. Această nevoie imperioasă m-a făcut să-mi deviez traseul de la marketing de dragul marketingului spre un marketing făcut de dragul designului și al oamenilor.

marketing acolada

Așa am descoperit, cumva neașteptat pentru mine, că marketingul și designul au foarte multe elemente în comun – ambele sunt domenii creative, cu rolul de a pune în valoare un spațiu sau un business.

În cazul designului interior, pentru a găsi direcția spre care se îndreaptă proiectul de amenajare a unui spațiu, trebuie să ajungi să cunoști beneficiarul. Și în cazul marketingului, pentru a putea crea o strategie de promovare de succes, trebuie să ajungi să cunoști businessul respectiv.

Ambele activități pot fi executate cu succes de la distanță, fără chiar să fie necesară întâlnirea face to face a prestatorului de servicii cu beneficiarul. Grație momentului pe care-l trăim, generat de dezvoltarea exponențială a comunicării digitale, acest lucru este acum posibil, prin accesarea tuturor canalelor de comunicare online, care aduc, la un loc, oameni de oriunde din lume.
Chiar dacă trăsătura cea mai vizibilă a ambelor domenii este creativitatea, atât designul, cât și marketingul online pot deveni foarte pragmatice, organizate și cuantificabile. Beneficiile sunt semnificative atât pentru proprietarii de spații, cât și pentru businessuri, în general, prin optimizarea proceselor, eficientizarea operațiunilor și exploatarea la maxim a bugetelor alocate.

acolada

Cheia succesului în orice afacere este armonia dintre un produs sau serviciu de calitate, vândut în mod eficient, în beneficiul ambelor părți, și o promovare etică, care să aducă împreună clientul cu produsul final.

Astfel, prin promovarea acestor servicii în mediul online, Acolada este modalitatea prin care designul interior devine accesibil cât mai multor oameni, oriunde s-ar afla ei și locuințele lor.

text: Lupu Marius, Vânzări și Marketing online


Call Now Button