Visuri, idei, dorințe – ingredientele de bază ale oricărui proiect de amenajare interioară. Un cuplu tânăr, la începutul poveștii lor de viață, îndrăzneț și plin de curaj, vrea să dea formă locului pe care, împreună, îl vor transforma în “acasă”. Își fac planuri, caută apartamentul mult-visat, devin proprietari și…

Până unde ține curajul și de unde începe înțelepciunea?

… și trec la acțiune. Dar ce înseamnă asta? Cad amândoi pe gânduri, răsfoiesc reviste de amenajări interioare, fac o vizită-două în câteva magazine de profil, se plimbă prin apartamentul gol, cenușiu și sumbru, parcă prea mic și neprietenos pentru tot ce-și doreau ei. Concluzia e mai mult decât evidentă: au nevoie de ajutor de specialitate!

Înțelept este să recunoaștem fiecare dintre noi până unde ține expertiza noastră, ce cunoștințe avem în acel domeniu și dacă experiența acumulată ne folosește și în cazul acesta.

O echipă de designeri și arhitecți reprezintă un cumul de cunoștințe și experiență variate venite în sprijinul acestui cuplu tânăr, care vrea să-și scrie povestea în felul lui, personalizat după bugetul, nevoile și dorințele celor doi. Colaborarea cu o firmă de design și arhitectură de interior reprezintă instrumentul de care este nevoie în orice proiect pentru a combina ingredientele inițiale și a obține, în final, rezultatul dorit – casa visurilor lor.

consiliere clientiCare sunt pașii pe care cei doi tineri, împreună cu echipa Acolada, îi au de parcurs până să ajungă “acasă”?

 

servicii design Acolada

Discuțiile preliminare ofertării sunt primul pas necesar pentru înțelegerea nevoilor și dorințelor beneficiarilor, astfel încât pachetul de servicii de design întocmit să reflecte întocmai cele de mai sus, cu încadrare în bugetul alocat pentru această etapă.

Configurarea se face prin alegerea detaliată a fiecărui serviciu necesar și adăugarea lui în calculatorul de preț, în orice moment știindu-se cu exactitate care este valoarea serviciilor selectate. Această modalitate de lucru permite un nivel de personalizare foarte avansată a pachetului de servicii, pentru o maximă eficientizare a tuturor resurselor disponibile.

contract acolada design

După semnarea contractului și anexelor aferente acestuia, traseul urmat de beneficiari împreună cu arhitecții de interior va parcurge două mari etape de lucru, I. Proiectare și design și II. Implementare.

I.Proiectare și design

1.În această etapă, pentru proiectul tânărului cuplu a fost nevoie de măsurători în locație, necesare realizării schiței releveu a apartamentului, în format 2D și 3D, pe care s-au discutat ulterior anumite variante funcționale de recompartimentare, cu minim de intervenție și, implicit, de costuri.

servicii design

functional alb negru

2.Odată stabilit funcționalul locuinței, pasul următor este identificarea direcției de design dorite – stilul amenajării, cromatica agreată, precum și limitările impuse de beneficiari. Abia după această etapă se poate trece la alegerea concretă a finisajelor pentru pereți și pardoseli în concordanță cu detalii stabilite anterior (varuri, finisaje decorative, tapet, placări și profile din materiale diverse – lemn, ceramică, piatră, polistiren etc., parchet, gresie, piatră, mochetă, covor PVC etc.). Tot acum este momentul alegerii și a celorlorlalte produse de decorare a locuinței, pentru a da acea tușă de design care să imprime personalitatea beneficiarilor și să transforme interiorul într-un cămin adevărat (corpuri de iluminat, covoare, perdele și draperii, oglinzi, tablouri, vaze și ghivece pentru flori de interior, alte obiecte decorative).

servicii acolada design

alegere finisaje

3.Pe funcționalul agreat se poate trece acum la executarea proiectului de mobilare la comandă și alegerea concretă, din magazinele de specialitate, a pieselor de serie care să completeze designul realizat. Bineînțeles că toate elementele integrate până acum în proiect trebuie să se încadreze în bugetul inițial, stabilit cu beneficiarii, pentru ca imaginea reală de la finalul proiectului să fie identică cu randările realizate în etapa de proiectare.

servicii design

consiliere clienti

4.În sfârșit, unul dintre momentele mult așteptate: imagini color cu amenajarea finală, o transpunere vizuală cât mai fidelă a tuturor elementelor alese în pașii anteriori, așa cum au fost agreate de beneficiari. Cu ajutorul randărilor color implementarea va fi mai ușoară, oferind claritate executanților pentru implementarea corectă și fără ezitări a proiectului realizat de echipa de design.

randari color

5.Serviciile oferite de Acolada nu se opresc doar la partea de proiectare, ci asigură consultanță și ghidaj și în etapa următoare, cea a implementării proiectului realizat. Dincolo de partea estetică, în orice amenajare este nevoie și de claritate în implementare, prin oferirea unui suport tehnic documentat în special pentru poziționarea corpurilor de iluminat și a prizelor/întrerupătoarelor, pentru partea de mobilare la comandă, cât și pentru orice operațiuni care presupun construcția de scafe, tavane false, pereți despărțitori sau montajul detaliat al faianței, gresiei și obiectelor sanitare din băi.

servicii de implementare proiect

Cum a fost “călătoria”cuplului nostru spre casa mult-visată, alături de “ghizii” Acolada?

Dacă am spune că tinerii din exemplul de mai sus nu au resimțit oboseala perioadei prin care au trecut, am minți. A fost și stres, și momente cu provocări inerente oricărui proiect de amenajare interioară, mai ales atunci când este prima experiență de acest gen pentru orice beneficiar. Dar toate acestea au putut fi gestionate cu ușurință pentru că, la fiecare pas, la fiecare etapă, designerii care au lucrat la proiectul lor le-au fost alături cu răspunsuri, planșe tehnice, rezolvări imediate a oricăror situații apărute pe parcurs și, nu în ultimul rând, cu claritate și consiliere de specialitate în toate deciziile care au trebuit luate pentru finalizarea cu succes a amenajării.

living cu loc de luat masa

dormitor matrimonial

bucatarie moderna


Call Now Button