Studiu de caz: Spațiu de birouri – aproximativ 30 mp
Buget total renovare (corpuri de iluminat, finisaj pereți, textile/țesături, decorațiuni, mobilare de serie și manoperele aferente) – 1075 Euro
Servicii de design (măsurători și schițe de mână 2D, consilere design, alegere finisaj pereți, piese de mobilier de serie, corpuri de iluminat, textile/țesături, decorațiuni de pe site-uri de specialitate) – 250 Euro

studio foto

Ori de câte ori vine vorba de design interior de interes comercial, provocarea este de două ori mai mare pentru noi. Dorința realizării unui proiect cu puternic impact estetic este de multe ori contrabalansată de nevoia încadrării într-un buget și termen restrictive. Aici intervine experiența și abilitatea designerului în a realiza interioare sugestive pentru obiectul de activitate al beneficiarului, contribuind la crearea unei imagini care să ajute la promovarea afacerii sale, fără a fi o investiție prea împovărătoare pentru acesta.

Este și cazul acestui studio din Iași, aparținând fotografilor Radu Afloarei Moments și Alexandru Șaru Photography, care ne-au solicitat serviciile de design interior pentru amenajarea unui spațiu cu dublă destinație – birouri de lucru și zone de discuții cu clienții integrate în aceeași încăpere cu decorurile specifice realizării ședințelor foto.

studio fotografie

Timpul scurt pe care îl aveau la dispoziție pentru mutarea lor, chiar înainte de sărbătorile de iarnă, a fost elementul cel mai solicitant din cadrul acestui proiect. Astfel, s-a optat pentru realizarea unei amenajări fără proiectare prealabilă, randările 3D color fiind înlocuite cu câteva schițe de mână pentru poziționarea pieselor de mobilier în încăpere și liste complete de cumpărături. Serviciul de Consiliere Design în combinație cu serviciile de Alegere Corpuri de Iluminat, Piese de mobilier, Decorațiuni și întocmire Liste de cumpărături au făcut posibil acest proiect la un preț foarte avantajos pentru client (de numai 250 Euro) și în timp foarte scurt (2 zile de când am fost contactați și până la efectuarea comenzilor de către beneficiar).

studio foto

Criteriul de selecție a obiectelor alese pentru spațiul lor a fost media a trei alte criterii de bază în activitatea designerilor – cel mai bun raport preț / calitate / rapiditate în livrare. Cu alte cuvinte, strategia aleasă pentru implementarea acestui proiect a fost selectarea unui singur magazin online care să asigure îndeplinirea tuturor condițiilor noastre cumulative și în care să găsim și toate obiectele de care aveam nevoie: mobilă, corpuri de iluminat, textile și decorațiuni.
Astfel a fost efectuată o singură comandă mai amplă, o singură plată online și o singură livrare rapidă. Eficiență maximă nu doar în alegerea pieselor necesare, ci și în managementul operațiunilor post design, care asigurau o implementare în timpul dorit de ei. Petrecerea de inaugurare, din săptămâna anterioară Crăciunului, a dictat termenele în care a trebuit să ne încadrăm cu toții. Și ne-am încadrat :))
Și nu doar în termen am reușit să ne încadrăm, ci și în buget. Dorința lor era ca întreaga amenajare să se apropie cât mai mult de suma de 1000 Euro, fără serviciile de design. Investiția finală a fost calculată la 1075 Euro și include schimbarea culorii de pe pereți, înlocuirea corpurilor de iluminat, achiziționarea tuturor pieselor de mobilier și a decorațiunilor necesare ședințelor foto.

studio foto
Întreaga amenajare a fost gândită cât mai versatilă și modulară, pentru a putea crea mereu scene noi și cât mai adaptate contextului și modelului de fotografiat. Feminin și masculin, romantic sau industrial, în pasteluri diafane și cromatică mai închisă, încăperea se trasnformă de la cadru la cadru, în mod cameleonic, adaptându-se perfect stărilor și emoțiilor pe care artiștii fotografi le vor transforma în amintiri întipărite pe hârtie.

raft

Atunci când creativitatea se întâlnește cu pragmatismul managementului de proiect, când nevoia și dorința reușesc să-și dea mâna, rezultatul va fi unul mai mult decât satisfăcător. Va fi reală bucurie în sufletul beneficiarilor când își vor primi oaspeții și clienții în casa lor, va fi satisfacția lucrului bine făcut pentru noi, designerii manageri de proiect, și va fi nostalgie înduioșătoare în privirea tuturor celor ce vor revedea, peste ani, fotografiile realizate în aceste decoruri.

studio


Call Now Button