Oamenii care reușesc să-și dezvolte cariera în domeniul frumosului sunt niște oameni foarte fericiți. Să facă exact ceea ce le place într-un domeniu atât de artistic, care le permite să dea curs inspirației și creativității cu care au fost înzestrați, este cu adevărat o binecuvântare.
Și eu fac parte din această categorie, a celor pentru care meseria e pasiunea lor, și mă simt privilegiată să merg în fiecare zi la serviciu cu bucurie și cu drag, chiar și în perioadele aglomerate sau mai dificile.

Să fii designer, în opinia mea, înseamnă mai mult decât talent și viziune. E nevoie și de o anumită empatie cu clientul, pentru a-i putea înțelege și anticipa nevoile sau preferințele, precum și de un grad mare de deschidere a ta, ca om, spre o bună comunicare atât verbală, cât și în scris. Fiecare întânire și discuție cu clienții mei mă ajută să înțeleg mai bine care este imaginea lor despre design, despre cum văd ei spațiul în care vor locui. Și, în funcție de acest lucru, încerc să le structurez și prioritizez nevoile și dorințele, astfel încât să ajungem la un concept unic, interesant și, nu în ultimul rând, funcțional.

Pentru a putea crea un proiect original, care la final să fie apreciat și să aducă bucurie în viața beneficiarilor, procesul de creație nu ar trebui să fie unul grăbit și tratat cu superficialitate. Din contră, o bună analiză a proiectului, încă de la nivel de concept, cu punerea în balanță a avantajelor și dezavantajelor unor opțiuni dintre care trebuie aleasă varianta finală, duce la salvarea de timp și bani în momentul implementării. Deci, ceea ce pare inițial “întârziere”, pe parcurs va fi înțeleasă ca și optimizare de procese.
Bineînțeles că acest parcurs nu trebuie să ducă la depășirea termenelor limită de finalizare a proiectelor. Printr-un bun management al timpului și etapelor, combinat cu o comunicare promptă și constructivă, vom ajunge la rezultatul final într-un mod mai structurat și planificat, fără prea multe reveniri și modificări intermendiare.

Pentru clienții noștri depășim standardul obișnuit, de studio de design, și îi însoțim pe tot parcursul acestei călătorii, ca parteneri de încredere, nu doar ca niște artiști boemi și visători. Deoarece, pentru mine și colegii mei, interesele reale ale celor care apelează la serviciile noastre sunt pe primul loc pe ordinea de zi a proiectelor de design. O amenajare de succes este acel proiect care a fost implementat în proporție de 90%, fiind gândit și bugetat de la început pentru a fi real și realizabil.

designer interior

Dincolo de designul unui spațiu, îmi place să creionez și să dezvolt, în timp, adevărate relații de prietenie cu beneficiarii, dând o notă mai familiară și caldă clasicei abordări profesionale. Deschiderea spre emoțiile, visurile, ideile și nevoile lor sunt poate mai importante decât actul creativ, în sine. Să fim oameni pentru oameni este un cadou pentru oricare dintre noi. Și, speranța mea, este că alături de designul realizat va dăinui în timp și amintirea frumoasă a interacțiunii cu noi, pe tot parcursul amenajării.

 

Text: Oana Pavel, designer interior, designer de produs

 

 


Call Now Button