Mutarea într-o casă nouă presupune mult timp și energie investite de noii proprietari, dar și satisfacția finală a unui vis împlinit, acela de a avea un loc al lor, de care să se bucure alături de familie. După toată perioada stresantă și obositoare în care au fost preocupați de amenajarea casei lor, alegerea mobilei sau curățenia de la sfârșit, acum a venit timpul și pentru puțină relaxare. Cum poate fi recompensat tot acest efort dacă nu printr-o petrecere de casă nouă, alături de familie și prieteni?

Și acum vine negreșita întrebare: “Ce cumpărăm cadou de casă nouă?”

Știm cu toții cum e să te confrunți cu dilema găsirii cadoului perfect, să te pui în locul gazdelor și să te gândești ce ți-ar plăcea ție să primești de casă nouă. În lipsă completă de inspirație, uneori am fost nevoiți să-i întrebăm chiar pe ei de ce mai au nevoie pentru locuința lor. Am făcut toate acestea doar pentru a evita momentul ăla, ușor penibil, când gazdele trebuie să se prefacă încântate de cadoul tău total neinspirat și tu să nu știi cum să schimbi subiectul, ca să scapi mai repede. Însă, oricât ne-am strădui, tot mai există riscul să greșim în alegerea făcută.

Pentru a preîntâmpina astfel de momente neplăcute, v-am pregătit câteva recomandări utile în momentul alegerii cadoului de casă nouă.

1.Este indicat să ținem seama de gradul de rudenie sau tipul relației dintre noi și gazde. Dacă pentru părinți și copii putem alege din categoria cadourilor simbolice sau chiar un cadou mai substanțial, ca de exemplu mic mobilier, aparatură de uz casnic sau alte obiecte practice pentru casă, în cazul prietenilor apropiați sunt mai potrivite cadourile cu valoare sentimentală, poate chiar personalizate și amuzante, amintiri peste timp ale prieteniei voastre.

2.Dacă avem avantajul de a ști preferințele și pasiunile gazdelor, atunci putem alege un cadou care să fie legat de hobbyurile lor și, astfel, să le facem o surpriză frumoasă și apreciată.

3.O altă opțiune ar fi cadoul comun, oferit din partea mai multor invitați, în cazul în care aceștia se cunosc deja. Chiar dacă noi suntem în pană de idei, este foarte posibil ca alți prieteni să fie mai inspirați sau să fi avut acces la niște informații extrem de prețioase.

4.Decorațiunile de interior sunt, de cele mai multe ori, o idee potrivită de cadou de casă nouă, dar cu condiția de a ne informa, în prealabil, de stilul și cromatica locuinței lor. Un tablou sau un ceas de perete, un suport pentru fotografii sau chiar o alegere mai îndrăzneață, un dreamcatcher, sunt doar câteva idei de posibile cadouri.

decoratiuni de interior5.Plantele înviorează întotdeuna atmosfera unei case și au și rol benefic pentru sănătate. Iedera, gerbera, ficusul sunt plante de interior cu rol în purificarea aerului, care reglează umiditatea. Totuși, dacă vrem să le oferim prietenilor noștri cadou ghivece cu plante, este recomandat să verificăm ca aceștia să nu fie alergici.

plante stabilizate

plante stabilizate6.Ne putem gândi, de asemenea, și la cadourile simbol. Un vin nobil, într-un ambalaj frumos, este mereu o idee bună. Există diverse sortimente de dintre care putem alege, cu siguranță, ceva potrivit pentru gusturile fiecărei gazde.

7.Atenție la cadourile vii. Da, ați auzit bine. Câinii, pisicile, papagalii sau hamsterii nu se oferă cadou de casă nouă. Astfel de decizii se iau în cunoștință de cauză, doar de către cei direct implicați în îngrijirea ulterioară a animalului de companie.

8.De asemenea, nici produsele de îngrijire personală nu fac parte din categoria darurilor recomandate pentru petrecerile de acest gen. Chiar numele cadoului, “de casă nouă”, ne oferă suficiente indicii pentru a evita această categorie de produse.

Cu speranța că aceste sfaturi v-au fost de folos și v-au ajutat să alegeți un cadou pe care gazdele să-l aprecieze cu adevărat și să-l folosească, vă urăm tuturor petrecere frumoasă!

plante stabilizate

 

 


Call Now Button