Cei mai mulți dintre noi nu au opțiunea de a locui într-o casă spațioasă sau un apartament cu o suprafață utilă mai mare de 70 mp. Blocurile vechi nu ne oferă spații generoase și nici multe dintre noile construcții nu au avantaje din acest punct de vedere.
Vizităm spațiile înainte de a le cumpăra, vizionăm propuneri atractive de amenajare la diverși dezvoltatori, vedem apartamente goale care ni se par uriașe față de locuința în care am stat până atunci și suntem prinși între strategii de marketing și iluzii vizuale. De îndată ce ne mutăm, încep sa apară și întrebările:

“ — Unde țin bicicleta? Unde îmi depozitez hainele de iarnă pe timpul verii? Ce fac cu robotul de bucătărie, steamer-ul și celelate aparate electrocasnice pe care nu le folosesc zi de zi? Unde țin toate perechile de papuci ale familiei? Ce fac cu păturile și pilotele pe care le folosesc doar iarna? Unde îmi usuc rufele?”

Toate aceste probleme ar trebui rezolvate încă de dinainte de a alege felul în care ne amenajăm locuința. Pentru fiecare persoană în parte, necesitățile sunt diferite în funcție de stilul de viață, obișnuințe și hobby-uri, profesie și îndeletniciri zilnice. Deși noi, românii, avem în continuare încrisă în ADN ideea că “eu mă pricep la toate”, există mici șanse ca, fară ajutorul unui specialist, să găsim un răspuns la toate întrebările de mai sus și chiar și la cele care încă nu sunt la fel de evidente. Doar un specialist în arhitectură și design interior va ști să identifice nevoile reale ale beneficiarilor, spațiile cu adevărat importante pentru o familie, în funcție de numărul de membri, vârsta acestora, ocupație și hobbyuri, și, cel mai important, va reuși să le facă să arate asa cum au fost visate.


Call Now Button