Cu cât mai devreme, cu atât mai bine pentru tine. Este o vorbă binecunscută în breasla croitorilor, care se aplică și în viața noastră, de zi cu zi: “Măsoară de trei ori și taie o dată”. Cam la fel ar trebui să se întâmple și în cazul amenajărilor interioare. Măsoară de câte ori vrei, joacă-te în cadrul proiectului virtual cât poftești, testează variante diverse, cromatică diferită, mută pereți, refă compartimentarea după un alt funcțional, dar când te apuci de treabă în lumea reală fă-o după un plan prestabilit, pe care să-l respecți cu strictețe.

Pentru o mai bună exemplificare a importanței pe care trebuie să o acordăm perioadei de proiectare și planificare înainte de a trece la amenajarea propriu-zisă, vă vom prezenta unul dintre proiectele realizate de noi pentru o familie care ne-a solicitat ajutorul, încă din faza construirii blocului în care își achiziționaseră un apartament de patru camere.

La momentul inițial, apartamentul era compartimentat standard, având două dormitoare, o cameră pentru musafiri, living și o bucătărie de dimensiuni reduse. Din păcate, cerințele și nevoile beneficiarilor nu puteau fi satisfăcute cu funcționalul existent.

Se dorea în living o canapea încăpătoare și un spațiu de relaxare cât mai generos, precum și o masă mare de dinning pentru întâlnirile cu prietenii. De asemenea, și optimizarea bucătăriei a fost una dintre priorități, în ideea de a oferi suficient spațiu pentru gătit, luat masa sau pentru scris temele de către juniorul familiei.

loc de luat masa în bucătărie

bucătărie

bucătărieSoluția noastră pentru noua compartimentare a spațiului a constat în renunțarea la camera de oaspeți și fuzionarea acesteia cu bucătăria. Rezultatul a fost o încăpere spațioasă, încăpătoare pentru toate activitățile și nevoile familiei, aducând în interiorul ei și zona de dinning. În locul acesteia, în living s-a poziționat biblioteca, astfel rămânând suficient spațiu și pentru relaxare, rezolvând totodată mai multe cerințe din lista beneficiarilor.

amenajare living

livingFără a mai fi vorba despre recompartimentări, dormitoarele au venit cu o altă provocare: mascarea eficientă a stâlpilor de susținere, amplasați atât inestetic, cât și problematic din punct de vedere funcțional. Soluția care să rezolve ambele neajunsuri a fost includerea lor în proiectul de mobilare la comandă a celor două încăperi și placarea stâlpilor cu același material, făcându-i astfel să dispară la nivel vizual.

dormitor matrimonial

dormitor

cameră pentru copii

dormitor pentru copii