În prezent, baia este, cu siguranță, una dintre cele mai utilizate încăperi din locuință, depășindu-și cu mult rolul ei pur funcțional. Acesta este motivul pentru care, în cadrul proiectelor de amenajare interioară, designerii acordă o atenție deosebită camerelor de baie, transformându-le în adevărate spații de relaxare, îmbinând cât mai armonios latura practică, cu cea estetică.

În funcție de dimensiunea, particularitățile și beneficiarii unei băi, rezultatul va arăta diferit. Spațiul existent, dorințele membrilor familiei, stilul și cromatica dorite, lumina, mobilierul și obiectele sanitare sau chiar necesitățile de depozitare sunt elemente definitorii pentru realizarea designului final. Și, nu în ultimul rând, bugetul alocat amenajării acestei încăperi. Personalitatea beneficiarului, dar și obiceiurile zilnice ale familiei, se vor regăsi atât la nivel estetic, cât și în ceea ce privește utilizarea spațiului existent, pentru maxima lui eficientizare în cel mai armonios și relaxant mod cu putință.

Câte băi, atâtea idei!

Plecând de la anumite elemente agreate de beneficiar, spre exemplu o culoare, o textură sau un anumit model decorativ, designul camerei de baie va fi integrat cu abilitate de către designeri în ansamblul amenajării întregii locuințe, pentru unitate de stil și armonie cromatică. Spre deosebire de băile de acum 20-30 de ani, în care faianța acoperea integral pereții, în prezent, alegerea materialelor de finisaj este o adevărată încântare atât pentru designeri, cât și pentru clienți

vis francez baie clasic negru albDeși placările ceramice rămân, în continuare, preferința numărul unu, fiind cele mai populare materiale folosite în amenajarea camerelor de baie, există însă și alte variante de finisare, rezistente la umiditate, antiderapante și ușor de întreținut. Piatra naturală, plăci mari sau mozaic de diferite dimensiuni, varurile lavabile și vopselele decorative recomandate pentru băi, covorul PVC, lambriurile din lemn tratat sau polistiren extrudat, și, de ce nu, chiar tapetul, în variante realizate din vinil rezistent la umiditate, pot fi alternative practice și pline de stil la clasicii pereți îmbrăcați în faianță.
Alegerea mobilierului și a obiectelor sanitare reprezintă, de asemenea, un pas important în amenajarea sălii de baie, fiind responsabile de buna ei utilizare ulterioară și, totodată, elemente definitorii în designul final al spațiului.

baieCalitatea obiectelor sanitare este o garanție în timp a rezistenței și funcționării lor corespunzătoare, dar și a aspectului și culorii ceramicii. Mărimea și designul obiectelor sanitare, precum și numărul lor, adaptate la posibilitățile și dimensiunile spațiului, pot transforma cu ușurință o simplă baie într-un mini centru spa, cu duș și cadă pentru două persoane, cu vibromasaj, jocuri cromatice și sonorizare ambientală, mobilier cu două lavoare și spații de depozitare, oglinzi generoase, grup sanitar separat cu vas WC și bideu, plante, decorațiuni și aromaterapie.

camera de baiePentru crearea unei atmosfere plăcute și relaxante, iluminatul are un rol esențial, o încăpere scăldată în lumină fiind întotdeauna mai primitoare și mai confortabilă. Dincolo de nevoia practică a unui spațiu puternic iluminat în fața oglinzii, lumina ambientală și de accent, recomandată în zona căzii și a dușului, contribuie la transformarea băilor în centrul spa de acasă. În acest sens, neputem ajuta și de folosirea elementelor decorative diverse, în completarea camerelor de baie.

baieTablouri, rame, coșuri sau cutii decorative, suporturi pentru lumânări parfumate, ghivece și vaze cu plante naturale sau artificiale, etajere, cuiere și alte accesorii pentru prosoape, săpunuri și celelalte consumabile zilnice sunt detalii decorative, care vor echilibra interiorul și vor oferi încăperii un plus de eleganță și distincție.

Pentru ca rezultatul tuturor acestor alegeri să fie așa cum l-ați visat, fără stres, nervi și surprize neplăcute, recomandarea noastră este să apelați cu încredere la o firmă de design interior, care se va ocupa cu pasiune și dedicare de crearea băii mult dorite, respectând dorințele și preferințele voastre, ale celor care vă veți relaxa și bucura de întreaga atmosferă.

camera de baie

Imaginile utilizate pentru acest articol provin din cadrul proiectelor realizate de echipa Acolada.


Call Now Button