Vom începe articolul de astăzi prin a răspunde la una dintre întrebările des întâlnite în rândul clienților, când vine vorba de amenajarea unui spațiu: Ce sunt tavanele extensibile?

Din ce în ce mai popular, în prezent, “tavanul extensibil” este o membrană neinflamabilă, care se întinde, sub efectul căldurii, până la întâlnirea cu peretele, unde este fixat prin sisteme de prindere specifice. Prin urmare, să nu confundăm acest tip de tavan cu cel din gips-carton, cunoscut și sub denumirea de “tavan fals”. Această tehnică de mare ajutor în designul interior este foarte solicitată pe piață, datorită ușurinței și rapidității montajului, a cromaticii și texturilor variate, prin care se obțin efecte decorative diverse, care satisfac chiar și cele mai exigente gusturi.

sala de fitness

Avantaje

  • Reprezintă o soluție eficientă pentru situațiile în care tavanul existent este foarte degradat și ar presupune, pentru finisare, o multitudine de operațiuni costisitoare, de durată și generatoare de moloz și praf.
  • Timpul de execuție este de câteva ore, până la o zi de lucru pentru fiecare încăpere în parte, în funcție de dimensiunile acesteia și gradul de dificultate.
  • Tavanul extensibil rezolvă și problemele cauzate de traseele inestetice ale intalațiilor termice sau electrice, fiind util și pentru acoperirea eventualelor defecte ale tavanelor vechi, greu de rezolvat în alt mod (de exemplu, tavane care nu sunt perfect plane, cu devieri mari, imposibil de corectat prin tencuire suplimentară).

 

montaj tavan

montaj tavan

tavan extensibil alb

  • În situația unor eventuale infiltrații de apă de la etajele superioare ale clădirii și a apariției igrasiei, tavanul va arăta în continuare impecabil, rezolvând astfel inconvenientele de ordin estetic fără cheltuieli suplimentare.
  • Tavanele extensibile pot fi folosite atât în locuințe, fiind recomandate în toate încăperile, cât și în spațiile publice, la montare oferindu-se și aprobările ISU necesare.
  • Varietatea culorilor, materialelor și a modelelor existente permite obținerea, cu ușurință, de la efecte decorative mai simple, precum imagini inspirate din realitate, până la complexe modele abstracte tridimensionale.

 

tavan extensibil colorat

  • Se poate realiza iluminat ambiental perimetral sau pe toată suprafața tavanului, în cromatică diversă, fiind o adevărată soluție pentru spațiile întunecoase și cu înălțime mică, unde nu pot fi instalate cu ușurință suficiente corpuri de iluminat.

 

Dezavantaje

  • Membrana din care este realizat tavanul extensibil este foarte sensibilă la zgâriere și tăieturi, cu orice fel de obiecte ascuțite. Procesul de instalare necesită atenție și profesionalism, motiv pentru care este recomandat să fie realizat doar cu echipe specializate.
  • Fiind un produs relativ nou pe piața noastră, numărul de firme care au cu adevărat experiență în acest domeniu este încă destul de mic, fiind necesare programări din timp.

 

tavan alb sala de balet

  • Prețul acestui sistem este variabil, în funcție de textura tavanului dorit, lucioasă sau mată, și de modelul acestuia, simplu sau cu imagini, de calitatea și materialul profilului de fixare, dar și de forma tavanului, numărul de curburi etc.

În concluzie, acest tip de tavan va face diferența nu doar în ceea ce privește aspectul final al amenajării, ci și timpul de execuție, durabilitatea produsului sau rezolvarea eficientă a unor inconveniente tehnice existente. Clienții care au ales să lucreze cu tavane extensibile, la recomandarea noastră, s-au bucurat de rezultate peste așteptări, imaginile de mai sus vorbind de la sine. Pentru toți cei interesați, designerii Acolada vă vor furniza idei și sfaturi despre cum să integrați tavanele extensibile în proiectul vostru de amenajare.

 

Echipa Acolada vă stă la dispoziție pentru mai multe detalii legate de acest tip de tavan. Așteptăm mesajele voastre!


Call Now Button