1. Mă protejez pe mine și familia mea

De nervi, în primul rând. De certuri, legat de greșelile pe care le-am făcut la amenajare și costurile reparării lor. De cheltuieli neașteptate pentru mine, de care nu am știut sau am omis să le iau în calcul inițial. De situații neplăcute, neprevăzute, cărora nu știu să le găsesc soluții imediat. De lipsa mea de acasă, destul de mult timp, în perioada amenajării. De câte și mai câte motive, de care mai mult ca sigur că acum nu am nici cea mai vagă idee, dar cu care aș face cunoștință pe parcurs, în mod inevitabil.

2. Economisesc bani

Chiar dacă plătesc serviciile firmei de design, economia pe care ei reușesc să o facă pentru bugetul meu, în ceea ce privește achiziția unor finisaje de efect la prețul corect sau a unui mobilier al cărui raport preț – calitate este mult mai bun decât dacă l-aș fi ales eu, va depăși onorariul lor. Fără a lua în calcul costul greșelilor pe care le-aș face singur, din neștiință și lipsă de experiență. Poate îmi voi putea duce și familia într-o mini vacanță cu banii pe care i-am economisit, la final, în loc să-i fi cheltuit pe toți pentru amenajarea casei noastre. Asta rămâne de văzut.

3. Câștig timp liber

Dacă ar fi să mă ocup eu singur de partea de design, să caut idei de amenajări pe internet, pe care să le adaptez spațiului meu, să alerg prin toate magazinele după finisaje, mobilier etc, să caut echipe de executanți și să învăț limba lor, nu știu dacă mi-ar ajunge 24 de ore pe zi doar pentru astea. Fără să mă mai gândesc la serviciu, familie sau timp pentru mine.

4. Fac lucrurile mai bine, de prima oară

Da, e important să nu fac prea multe greșeli, pe care să trebuiască să le repar cu prețul unor termene devansate, a unor costuri suplimentare, mulți nervi și oboseală. Atunci când am lângă mine niște specialiști care au mai trecut prin toate etapele amenajării unui apartament, e mult mai ușor să iau decizii benefice mie, să mă încadrez în termenele și bugetul inițial.

5. Scap de o corvoadă

Să trec singur prin toate etapele și responsabilitățile unui șantier, indiferent de dimensiunile lui, poate fi un adevărat coșmar. Ca nivel de solicitare și disponibilitate, timp alocat, cunoștințe și informații care trebuie asimilate rapid, fără a mai menționa stresul aferent. Atunci când altcineva pune cap la cap toate aceste necunoscute, făcându-le mult mai prietenoase pentru mine, viața mea începe să devină mai ușoară. E liniștitor să știu că majoritatea răspusurilor le găsesc acolo, la firma cu care colaborez, multe dintre problematici fiind rezolvate fără să le mai aduc eu în discuție, făcând pur și simplu parte din modul lor de lucru în materie de design interior și management de proiect.

6. Mă relaxez și mă bucur de casa mea

Și, dacă tot am conștientizat cât de important este ajutorul primit de la echipa de designeri și arhitecți, acum îmi pot permite să mă relaxez și să privesc partea plină a paharului: dincolo de moloz, muncitori și de perioada mai aglomerată din viața noastră, este și multă bucurie. Zi de zi, văd cum prinde contur căsuța noastră, acel “acasă” pe care ni-l dorim cu toții.

7. Îmi transpun visele în realitate

Cu ceva timp înainte de a începe amenajarea, mi-am tot imaginat cum aș vrea să arate casa în care vom locui. Camera copilului sau livingul unde seara ne adunăm cu toții după o zi agitată, bucătăria mirosind a cafea și pâine prăjită, imagini diverse, stări sau doar culori, frânturi din povestea care urmează să prindă viață. Trebuie să recunosc că nu știu exact cum aș fi făcut transpunerea în realitate a acestor vise. Și nu am idee cât de bine aș fi reușit să le interpretez în spațiul apartamentului nostru. Povestind unor designeri și exemplificând cu imagini toate aceste dorințe ale familiei mele, ei reușesc să le dea viață și să facă întreg interiorul să fie în armonie și echilibru. Cu alte cuvinte, sunt cititori de vise.

8. Investesc bani cu înțelepciune

Cunoscând mult mai bine decât mine produsele de pe piață, calitatea și prețul lor, un designer îmi poate recomanda pe ce să nu-mi cheltui banii, mai exact, în ce merită să îi investesc, astfel încât să-și conserve valoarea în timp și să aducă plus valoare amenajării. Sunt o mulțime de așa-zise trucuri, pe care cei din domeniu le cunosc, pentru a da strălucire unui spațiu fără a depăși bugetul inițial. În realitate, este vorba de cunoștințe pe care eu nu le stăpânesc într-un domeniu străin mie, de planificare de buget și management de proiect, în adevăratul sens al cuvântului.

9. Sunt eficient

Și, dacă tot am adus vorba de management, serviciile lor făcute cu profesionalism mă ajută și pe mine să fiu eficient în gestionarea acestui proiect de amenajare a casei noastre, fără a-mi neglija viața privată și celelalte obligații de natură profesională.

10. Sunt creativ

Nu toți ne naștem înzestrați exact cu aceleași calități. Ceea ce înseamnă că e posibil să nu fiu foarte inspirat în creativitatea mea nativă. Însă, lucrând cu un designer cu experiență, care și-a ales această meserie motivat tocmai de talentul și pasiunea sa, automat și eu devin mai “creativ”. Bineînțeles, lăsându-l pe el să-și facă treaba pentru care îl plătesc și bucurându-mă de rezultatul muncii și inspirației lui.

Echipa Acolada Design abia așteaptă să te cunoască! Așteptăm întrebările tale.


Call Now Button