Implementarea proiectelor poate aduce, din păcate, surprize neplăcute, nerespectări sau modificări ale proiectului inițial, din cauza unor erori fie de proiectare, fie de execuție, din neatenție sau ca urmare a diverse situații neprevăzute. Indiferent de motiv, rezultatul obținut impune luarea unor măsuri pentru remedierea, cât mai mult posibil, a acestor erori, nu tocmai estetice. Problema apare atunci când, din punct de vedere tehnic, este imposibil să se mai rezolve ceva, caz în care singura soluție rămâne designul și artificiile vizuale, care pot fi create cu ajutorul lui, pentru a estompa erorile de care vorbeam.

design exterior casa

Spre exemplificare, vă prezentăm situația unei case deja construite, în cazul căreia am fost solicitați să refacem designul fațadelor. Odată cu finalizarea construcției, s-au observat diferitele înălțimi la care au fost poziționate ferestrele, creând un aspect asimetric și dezordonat, deranjant ca ansamblu vizual. Se poate observa acest lucru atât de la o fațadă la alta, cât și pe același perete, așa cum reiese și din imagini.

fatada casa

Soluția salvatoare a venit odată cu alegerea ca material de finisaj exterior a placărilor ceramice gen cărămidă aparentă, într-o cromatică variată, cu ajutorul cărora s-a reușit vizual reechilibrarea și ordonarea acestor înălțimi diferite. Acest lucru a fost posibil prin folosirea decorurilor din cărămidă într-un număr variat de plăci, pe înălțime, obținându-se linii orizontale continue care să facă legătură între ferestre, așezarea pe același ax orizontal creând iluzia optică a egalării înălțimii parapeților. Continuarea designului linear de la o fațadă la alta a creat și o armonizare a întregii case, reușind să lege estetic toate cele patru laturi.

terasa

design exterior casa

terasa exterioara


Call Now Button