1. Lucrați cu echipe de profesioniști, care vă vor face cele mai bune recomandări și care pot garanta pentru corectitudinea și durabilitatea lucrărilor executate de ei. Nu vă bucurați la manopere ieftine, care ulterior vă vor costa mult mai mult decât vă puteți imagina.

2. Nu „împrumutați” bani din bugetele celorlalte părți din amenajarea voastră pentru a vă satisface anumite dorințe costisitoare, dacă nu vă este suficient bugetul existent la acea secțiune. Doar așa veți reuși să terminați întregul proiect cu banii alocați inițial, fără a fi nevoiți la final să mai faceți un credit sau, efectiv, să nu puteți termina amenajarea apartamentului din lipsă de fonduri.

echipa design

3. Când v-ați stabilit prețul pe m.p. pe care il puteți plăti pentru un produs trebuie să vă setați mental că nu există niciun alt produs în afara celor care se încadrează în bugetul vostru. Efectiv să nu vedeți în magazine decât modelele de parchet, de exemplu, al căror preț este mai mic sau egal cu prețul stabilit de voi în urma analizei financiare de la începutul proiectului. Și așa să procedați cu absolut toate materialele și produsele pe care va urma să le achiziționați pe întreaga perioadă a amenajării apartamentului.

4. În ceea ce privește alegerea pieselor de mobilier sau a decorațiunilor, nu uitați că voi sunteți cei care le veți folosi în fiecare zi, vă veți bucura de confortul lor sau veți suferi din cauza unui design realizat cu acest compromis, al lipsei stării voastre de bine. Nu cădeți în capcana alegerilor făcute doar după părerea altor persoane, a revistelor de design și amenajări interioare, a produselor “la modă” sau pentru că “așa are vecinul” și e musai să aveți și voi. Fiecare persoană este unică și fiecare în parte avem propriile criterii de evaluare a unui spațiu în ceea ce privește îndeplinirea cerințelor care-l transformă dintr-un apartament într-o locuință, dintr-un spațiu fizic în acel “acasă” al sufletului nostru.

 

5. Cel mai important sfat îl păstrăm la final, ca un premiu pentru cei care au avut răbdare să citească întreg articolul:

Plecați pe acest drum al amenajării apartamentului în regie proprie cu conștiința faptului că va fi o experiență de viață mai mult decât un șantier, un curs real de management de proiect, la al cărui final veți beneficia nu doar de o casă sănătoasă și pe sufletul întregii familii, ci și de abilități noi, deprinderi cu care veți rămâne și pe care le puteți aplica în viața de zi cu zi, în toate proiectele pe care, mai mult sau mai puțin conștient, le veți avea de gestionat.

Pentru a putea beneficia de toate aceste cadouri, secretul este să porniți la drum recunoscând că nu știți mai nimic despre managementul unui proiect de amenajare interioară, dar că sunteți dispuși să învățați din fiecare experiență trăită și de la fiecare persoană cu care veți interacționa pe parcurs.


Call Now Button